Datum objave: 07. Travanj 2016

Ministarstvo iz čista mira seli tim hitne pomoći iz Tisnog u Vodice, Tišnjani najavili prosvjed

Diana Ferić
Diana Ferić

Ministarstvo zdravlja planira preseliti punkt dežurstva hitne medicinske pomoći i tima T-1 iz Tisnoga u Vodice. Odluka je trebala biti  donesena sutra na sastanku u Ministarstvu zdravlja bez da  su obavijestili  Općinu Tisno.S tim se ne slaže načelnik Općine Tisno Ivan Klarin koji je odmah poslao pismo Ministarstvu, a Tišnjani najavljuju i prosvjed ako se to dogodi.

 

„Punkt hitne medicinske pomoći je temeljem Odluke Ministarstva iz 2012. godine započeo s radom u Tisnome i pokriva područje otoka Murtera i cijeli zapadni dio Šibensko-kninske županije, dežurstvom od 24 sata, 365 dana u godini, s liječnikom, medicinskim osobljem i vozilima.

S obzirom na to da Općina Tisno nema nikakvu službenu informaciju i nije pozvana na najavljeni sastanak te činjenice da se iza ovoga krije brutalna politička osveta, u slučaju provedbe ove odluke Općina Tisno će organizirati prosvjed u utorak 12. travnja 2016. godine i to polusatnim zatvaranjem Jadranske magistrale na području raskrižja Kapela u Tisnome, sve u skladu s pozitivnim zakonskim propisima Republike Hrvatske.
Odluku koja bi 10000 stanovnika zapadnog dijela Šibensko-kninske županije i 20000 gostiju tijekom turističke sezone ostavila bez nužnog oblika medicinske zaštite, jednostavno nećemo dopustiti.

Stečeno pravo na hitnu medicinsku pomoć za područje otoka Murtera, ako ne možemo „milom“ – branit ćemo „silom“, napisao je u pismu Klarin koji tvrdi da je to politička odluka te da su Vodičani i 2012. pokušali doći do tim hitne pomoći. "Vodice su od Šibenik udaljene 14  kilometara, a Tisno 40 kilometara. Pa gdje je tu logika", pita se  Klarin.

Iz kategorije: Županija info