Datum objave: 29. Ožujak 2016

Izložba Zaplovimo Krkom u organizaciji foto kluba Šibenik i NP Krka sutra u Kninu

Šibenik News
Šibenik News

 

Svečano otvorenje izložbe Zaplovimo Krkom održat će se sutra u 18 sati u Kninskom muzeju na tvrđavi u Kninu. Izložba je rezultat višegodišnje suradnje Foto kluba Šibenik i Javne ustanove „Nacionalni park Krka“ u povodu Svjetskog dana voda.

 

Zaplovimo Krkom izložba je 28 jesenskih fotografija snimljenih na srednjem i gornjem toku Krke od kanjona Među gredama do kanjona iznad Roškog slapa prema manastiru Krka i srednjovjekovnim utvrdama Nečven i Trošenj. Izložba je postavljena u Kninu kako bi se na primjeren način valorizirale izvorne ljepote Krke koja izvire upravo nadomak hrvatskog kraljevskog grada. Posjetitelji će izložbu moći posjetiti do utorka, 12. travnja 2016.

 

Svjetski dan voda svake se godine obilježava 22. ožujka kako bi se istaknula važnost slatkih voda i podržalo održivo upravljanje slatkovodnim resursima. Voda pokriva 70% Zemljine površine. Resursi pitke vode u cijelom svijetu ugroženi su, ne samo zbog prekomjernog korištenja i neodgovarajućeg upravljanja, nego i zbog povećanog zagađenja okoliša.
 

Iz kategorije: Županija info