Datum objave: 26. Veljača 2016

Loše se piše zagađivačima na Murteru - stiže mlada eko patrola!

Šibenik News
Šibenik News

 

U sklopu projekta „Kornati – važno je o moru znati 3“, kojeg provodi Udruga Argonauta, ovog proljeća na otoku Murteru održat će se niz aktivnosti tijekom kojih će djeca OŠ „Murterski škoji“ patrolirati svojim zavičajem, te bilježiti i upozoravati na ekološke probleme na koje naiđu.

 

Projekt „Kornati – važno je o moru znati 3“ sastoji se od tri komponente: 1. Edukacijski izleti na Kornate, 2. Ekološka lutkarska predstava „More je živo“, te 3. Male eko škole: „Murterska eko patrola“. Tijekom zimskih mjeseci vrijedni tim Udruge Argonauta pripremao je aktivnosti eko patrole namijenjene djeci viših razreda OŠ „Murterski škoji“.

 

Program je prezentiran po razredima, te su učenici pokazali veliki interes za postati punopravni članovi „Murterske eko-patrole“. Aktivnosti eko-patrole, koje će se održavati subotom u jutarnjim satima, biti će raznolike, pa će tako djeca istraživati i kartirati ilegalna odlagališta otpada na otoku, sudjelovati u akcijama čišćenja plaža, pratiti stanje morskog okoliša, sudjelovati u potrazi za blagom, izraditi morski herbarij, a imati će i priliku pridružiti se znanstvenicima u praćenju dupina i morskih kornjača te još mnogo toga. Djeca će učiti na zabavan i interaktivan način jer će se u svim aktivnostima koristiti neformalne metode učenja i rad na otvorenom, u prirodi.

 

Plan je da u sljedećim godinama Murterska eko-patrola postane izvanškolska aktivnost koja će se provoditi kontinuirano tijekom cijele školske godine. Voditelj aktivnosti eko-patrole bit će Vice Krnčević a pomagat će mu EVS volonteri, Malgorzate Serwatke iz Poljske i Sergia Campins iz Španjolske. Program će stručno pratiti dr.sc. Bruna Petani, biologinja i ekologinja mora.

Iz kategorije: Županija info