Datum objave: 23. Veljača 2016

Otvorenje info kioska i staze u službi turističke promocije kninskog područja

Šibenik News
Šibenik News

Turističkih info kiosk i edukativno-interpretativna staza “Krčić” bit će svečano otvoreni u petak, 26. veljače, s početkom u 11 sati na glavnom gradskom trgu u Kninu, Trgu Ante Starčevića.

 


Svečanost otvaranja započeti će na glavnom gradskom trgu u Kninu u 11:00 sati, kratkim uvodnim govorom predstavnika Udruge „Krka Knin“, gradonačelnika Grada Knina, Šibensko-kninske županije i Udruge „Sunce“ iz Splita.


Kako će info kiosk postavljen na gradskom trgu biti prilagođen osobama sa invaliditetom, svečano otvaranje obavit će gospodin Josip Blažević, predsjednik Udruge osoba s invaliditetom „Sv. Bartolomej“.


Nakon otvaranja kioska, zainteresirani sudionici će moći obići i dio edukativno - interpretativne staze „Krčić“ i sudjelovati u njenom otvaranju.

 

Svečanost otvaranje će biti i prilika za prezentaciju brošure „Budi prirodan-budi aktivan“ kojom se promoviraju zaštićena i Natura 2000 područja kao destinacije aktivnog turizma. Po otvaranju info kioska i edukativne staze biti će organizirana zakuska u Ekološko - informativnom
centru Krka, Drniška 2b.

 
Staza „Krčić“ i info kiosci su izrađeni i postavljeni u sklopu projekta „Partnerstvo za održivo korištenje zaštićenih dijelova prirode u Dalmaciji“ („Priroda Dalmacije“) kojim se kroz suradnju organizacija civilnog društva i javnih ustanova doprinosi održivom korištenju zaštićenih područja i NATURA 2000 područja u Dalmaciji. 


Info kiosci, edukativna staza i brošura su neki od rezultata projekta kojim se promoviraju
prirodne vrijednosti oko kninskog područja, i bogati turistička ponude.

Iz kategorije: Županija info