Datum objave: 16. Veljača 2016

Izbor novog dožupana iz redova srpske manjine mogao bi nas koštati 2 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Izbor novog podžupana iz redova srpske manjine što je obveza nakon što je dosadašnji Mirko Rašković dao ostavku i otišao u Sabor mogao bi Šibensko – kninsku županiju stajati i do dva milijuna kuna, a najmanje 400. 000,00 kuna, ako se dopusti da se izbori provedu po sistemu izbora Vijeća nacionalnih manjina.

 

Najvećim dijelom zbog financiranja tih izbora,  na današnjoj sjednici Županijske skupštine prepolovljena su sredstva iz proračuna namijenjena financiranju političkih stranaka.

 

Umjesto planiranih 800.000,00 kuna stranke će u ovoj godini dobiti 400.000,00 kuna, kako je objasnio župan Goran Pauk.

 

 

- Ta su sredstva inače bila prevelika, a tih 400. 000,00 kuna  utrošit ćemo za provedbu izbora novog podžupana iz redova srpske manjine. To će biti dovoljno ako nam se dopusti da ih provedemo na način na koji se biraju vijeća nacionalne manjine, ali ako budemo morali provesti proceduru kao na lokalnim izborima onda će trošak biti 2 milijuna kuna - objasnio je župan.

 

To je na svoj način komentirao nezavisni vijećnik Stipe Petrina.

 

- Isto treba kazati da je Županija i da su građani županije žrtve kupovanja zastupnika za formiranje saborske većine - kazao je Petrina. Mirka Raškovića, koji se priklonio Domoljubnoj koalicije, nazvao je prebjegom na što mu je replicirao Nediljko Dujić, predsjednik Županijske skupštine kazavši mu da je on prebijeg iz Mosta. Na to mu je Petrina odgovorio da on nije nikad bio u Mostu nego da je u početku s njima koalirao. 

 

 

Iz kategorije: Županija info