Datum objave: 16. Prosinac 2015

Šibenčanin Jere Junaković izabran kao najbolji za stručno usavršavanje u Francuskoj

Šibenik News
Šibenik News

 

U prosincu 2015. godine, francuska regija Rhone-Alpes odabrala je kao najboljeg među prijavljenima, kandidata iz Šibensko-kninske županije, Jeru Junakovića, sveučilišnog prvostupnika engleskog i francuskog jezika i književnosti, za profesionalno i jezično usavršavanje u Lyonu.

11. siječnja 2016. godine Jere će započeti svoje šestomjesečno stažiranje kao asistent profesora akademskog jezičnog programa u Centru C.I.E.L. Radi se o međunarodnom centru posvećenom učenju jezika, razmjenama mladih te povećanju kulturne svijesti, a koji djeluje u okviru škole „La Mache“ u Lyonu. Tijekom svog stažiranja, Jere će dodatno usavršavati svoje znanje francuskog jezika putem organiziranog tečaja te sudjelovati u brojnim kulturnim aktivnostima, a sve to u organizaciji programa Eurodyssee.

Šibensko-kninska županija se u travnju 2012. godine uključila u program „ Eurodyssee“ međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER). Svrha Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima (u dobi od 18 do 32 godine) da obavljanjem prakse u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.

U prosincu 2012. godine Šibensko-kninska županija postala je aktivni sudionik programa „Eurodyssee“. Nakon Ane Stošić, Vice Krnčevića, Morane Periša, Ane Cukrov, Josipa Alfirevića, Vide Grujić, Višnje Čičin-Šain, Jelene Babić i Petre Šimat, Jere je deseti kandidat iz Šibensko-kninske županije koji odlazi na šestomjesečno profesionalno i jezično usavršavanje.
 

Iz kategorije: Županija info