Datum objave: 02. Prosinac 2015

Voda kao "moćna stvarateljica povijesti" objedinjuje turističku ponudu Županije

Diana Ferić
Diana Ferić

Djelatnici u turističkom sektoru u Šibensko – kninskoj županiji na trodnevnom skupu koji je jučer počeo u Šibeniku uče i raspravljaju o projektu HERA Adriatic kojim Šibensko – kninska županija želi potaknuti ravnomjerniji razvoj turizma na cijelom svom području, povećati turističku potrošnju i razinu zadovoljstva gostiju, kako je na otvaranju kazao šibensko – kninski župan Goran Pauk. „Cijela županija obiluje izuzetnim kulturnim atrakcijama i vrijeme je da ju na tržište plasiramo kao jedinstven, cjeloviti proizvod“, istaknuo je.

 

HERA je europski projekt održivog turističkog upravljanja jadranskom kulturnom baštinom koji okuplja 18 partnera iz 8 država Jadranske regije. Cilj projekta je razvoj zajedničke platforme za upravljanje i promociju održivog turizma temeljenog na kulturnoj baštini. To uključuje razvoj zajedničkih standarda, aktivnosti zajedničke promocije i uvođenje HERA zaštitnog znaka koji će turistima jamčiti atrakciju i standard turističke valorizacije lokaliteta, a destinacijama donijeti međunarodnu promociju.

 

U okviru projekta istražen je i opremljen arheološki lokalitet Velika Mrdakovica te je osmišljena kulturna turistička ruta „Voda – moćna stvarateljica povijesti“ koja će povezivati najznačajnije kulturne atrakcije i destinacije u našoj županiji, uključujući obalu, otoke, zaleđe i područje Nacionalnog parka Krka. Županijska kulturna ruta zamišljena je kao cjeloviti turistički proizvod koji će doprinijeti duljem zadržavanju i potrošnji turista u špici, te povećanju posjećenosti van turističke sezone.

 

Ukupna vrijednost projektnih aktivnosti na našem području je 272.108,87 Eura, od čega Europska unija kroz program IPA jadranska prekogranična suradnja financira 85% navedenog iznosa.
Projekt je u ime Šibensko – kninske županije predstavila Lucija Aužina, viša savjetnica za gospodarstvo, a radionički dio vodi Krešimir Grubić iz tvrtke kreator[atk], stručni suradnik na projektu.

Iz kategorije: Županija info