Datum objave: 13. Studeni 2015

FOTO Najbolji proizvodi sa šibenskog područja na Hrvatskom festivalu hrane i vina u Zagrebu

Šibenik News
Šibenik News

 

Vino, sir, med, maslinovo ulje, ali i alkoholna pića u Zagreb su na festival hrane i vina ponijeli proizvođači iz Šibensko- kninske županije. Njih trinaest predstavit će svoje proizvode, a s njima će se  osladiti, kako je najavljeno, i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović koja ćeotvoriti festival, zatim zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, ali i mnogi posjetitelji koji će obići zagrebačku Arenu. Neka su priznanja za proizvođače sa šibenskog područja stigla i prije samog kraja festivala. Naime, Skradinske delicije neće se naći na šibenskim štandovima zajedno s ostalima iz naše županije, već će svoje proizvode izlagati u kategoriji „Zlata vrijedan“ jer su tu titulu već ranije zaslužili.

„Hrvatski festival hrane i vina vodeći je domaći eno-gastronomski događaj koji ovogodišnjim izdanjem na jednom mjestu okuplja preko dvjestopedeset proizvođača hrane i vina, relevantne eno i gastro stručnjake, vodeće domaće kuhare, vinare i enologe, strukovne udruge i klastere, te županije koje su prepoznale festival kao odličnu platformu za promociju svojih destinacija kao i svojih najboljih proizvođača hrane i vina“, rekao je pročelnik Ureda župana Novica Ljubičić.

Proizvodi sa šibenskog područja, nitko ne sumnja, pomilovat će nepce brojnih okupljenih. I što je vrijedno naglasiti, na svečanom ručku, nakon ceremonije otvaranja, bit će posluženi upravo proizvodi naših proizvođač, u kombinaciji s istarskima.

Iz kategorije: Županija info