Datum objave: 01. Studeni 2015

Veliki lov na lignje u Tisnom:Uovljeno 77 kg liganja, najveća od oko pola kile

Diana Ferić
Diana Ferić

Ekipa „Turu buru“ iz Jezera, u kojoj su bili kapetan Ognjen Lapov te Ante Pirija – Šnops i Marin Klarin, pobijedila je na tradicionalnom, 11. Velikom lovu na lignje koji održan jučer u akvatoriju Otoka Murtera., povodom Dana Općine Tisno.

 

Ulovili su 21 lignju ukupne težine oko tri kilograma. Druga, s deset ulovljenih liganja teških ukupno oko kilogram i pol bila je ekipa „Klipa Ante“ dok su treće mjesto osvojili lignjolovci ekipnog imena „Kamarino“ s kapetanicom Ružom Marov . Oni su ulovili 7 komada liganja ukupno teških oko 1,1 kilogram.

 

Najveći ulovljeni primjerak lignje ove je godine težio nešto više od pola kilograma, a iz mora ju je izvukao Ognjen Lapov.
Najmanji primjerak od svega šest dekagrama uhvatila je jedina ženska ekipa pod vodstvom Zorane Gulam – Bugi , kako doznajemo od glavnog sudca Zorana Mijata

 

Uhvaćeno je ukupno 77 liganja teških oko oko 10 kilograma., a sav ulov je ,,nakon sudačkog vaganja , završio na gradelama majstora od spize, Tišnjanina Slavena Stegića i s njima su se počastili natjecatelji i njihovi navijači.

Zahvaljujući dobroj organizaciji ŠRD „Tišnjanski most“ i predsjedniku Srećku Obratov na natjecanju se skupilo petnaestak ekipa iz Tisnoga, Jezera, Murtera i Šibenika, a na lovne pozicije zaplovili su s novouređene Obale sv. Martina.

Iz kategorije: Županija info