Datum objave: 31. Listopad 2015

Danilo dobilo udrugu za promicanje održivog razvoja s imenom svog zaštitnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Osnovana je Udruge za održivi razvoj Danila – Sv. Danijel radi promicanje kulturne baštine Danila među lokalnim stanovništvom i nacionalnom javnosti, očuvanja i valorizaciju arheoloških lokaliteta na području Danila, suradnje sa znanstvenim, kulturnim, prosvjetnim i javnim europskim i nacionalnim institucijama te turističke valorizacije i unapređenja turističke ponude Danila i očuvanja kvalitete života mještana Danila. Predsjednica Upravnog odbora je Mirna Vulin.

 

Jedan od prvih projekata udruge će biti upravo valorizacija danilske kulturne baštine putem apliciranja na različite natječaje za financiranje kulturne baštine.
„Mi u upravi smo sretni kad postoje proaktivni mjesni odbori i udruge na području grada i okolice koje ulažu svoje znanje, svoj novac i svoj vrijeme u kvalitetne planove i imaju viziju i na kraju njega pospješuju kvalitetu života u bio kojem administrativnom dijelu svojeg svojih mještana. Takvim udrugama Grad Šibenik objeručke stoji na raspolaganju. To je jedini ispravni način kako se može podići kvaliteta života svojih sugrađana“, kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika.

Ova udruga je prvi korak ka ostvarenju višegodišnjeg sna o vrednovanju danilskih lokaliteta, a njenom programu kao i projektima dajemo potporu i veselimo se suradnji. Danilska kultura i danilska onomastika su jedinstvene i zaslužuju biti prezentirane na pravi način“, smatra. Željko Krnčević, kustos Muzeja Grada Šibenika i član Upravnog odbora Udruge Sv. Danijel.

 

Predsjednik mjesnog odbora Danilo i član Upravnog odbora Udruge Sv. Danijel Miro Vukšić, iskazao je formalnu podršku lokalne zajednice osnivanju udruge.

 


 

Iz kategorije: Županija info