Datum objave: 18. Rujan 2015

Josipa Rimac prisegnula za saborsku zastupnicu na samom kraju mandata

Šibenik News
Šibenik News

 

Nakon što je MIP jučer predložio aktiviranje zastupničkog mandata Josipe Rimac, odluku je jutros jednoglasno potvrdio i Sabor. Bivša kninska gradonačelnica danas se pojavila u Saboru te je odmah položila prisegu javlja tportal.

Kako je pojasnila predsjednica MIP-a Gordana Sobol, Rimac u Sabor dolazi nakon što je ostavku na zastupničku dužnost podnio HDZ-ov Ante Jerolimov. Podsjetimo, Jerolimov je u Sabor ušao u rujnu 2013. kao zamjena Božidaru Kalmeti, međutim, krajem kolovoza podnio je ostavku na zastupničku dužnost. HDZ i HGS predložili su da ga u Saboru zamijeni bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac, što je Sabor danas jednoglasno potvrdio. Sabor je, podsjetimo, u travnju Jerolimovu skinuo zastupnički imunitet kako bi ga se moglo kazneno goniti zbog sumnje da je krivotvorio diplomu Ekonomskog fakulteta. On je nakon toga podnio ostavku na zastupničku dužnost i rekao da se povlači iz politike. Rimac je, pak, 9. rujna podnijela ostavku na funkciju gradonačelnice Knina kako bi se kao direktorica HDZ-ove izborne kampanje mogla posvetiti pripremama stranke za predstojeće parlamentarne izbore.Odmah nakon što je Sabor jutros potvrdio aktiviranje njenog mandata, Rimac je položila i prisegu.

'Iako je kraj mandata, želim da u preostalom dijelu uspješno obavljate dužnost u interesu građana i pravnih osoba', poručio joj je nakon prisege predsjednik Sabora Josip Leko.

Mandat Josipe Rimac, kao i svih ostalih zastupnika ovog mandata, trajat će sve do izbora novog saziva Sabora, prenosimo s tportala.

Iz kategorije: Županija info
Označeno u: