Datum objave: 17. Kolovoz 2015

Krapanj dobio moderno dječje igralište

Diana Ferić
Diana Ferić

Izgrađeno je dječje igrališta na Krapnju koje je koštalo oko 301 000 kuna, a danas su ga u pratnji predsjednika mjesnog odbora Krapanj Tomislava Tanfare obišli gradonačelnik Šibenika Željko Burić i njegov zamjenik mr.sc. Danijel Mileta.

„Obilazeći naš grad, gradske četvrti i mjesne odbore, drago mi je vidjeti da se slika tih prostora iz dana u dan mijenja na bolje. Komunalna sfera je puna problema, no svakodnevnim radom i osluškivanjem potreba naših sugrađana nastojimo postizati rezultate. Projekt dječjeg igrališta, s modernom urbanom opremom, koristit će za igru djeci s otoka, Krapnjanima koji vikendom posjećuju svoj rodni otok, kao i turistima.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić, uz zahvalu Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je podržalo ovaj gradsko-otočni projekt.

Dječje igralište ima pet igrala za djecu, dvije klupe, te koš za otpatke. Klupe i igrala s podlogom stajali su ukupno oko 228.783 kuna, a pripremni radovi još oko 80.000 kuna. Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije financira 70% vrijednosti igrala i oko 30.000 kuna pripremnih radova

Ministarstvo regionalnog razvoja je u veljači raspisalo javni poziv za dostavu projekata razvoja jadranskih otoka u 2015. godini. Svaka jedinica lokalne samouprave se mogla prijaviti s maksimalno dva projekta a Grad Šibenik je prijavio moderna igrališta za djecu na otocima Krapnju i Žirju, svako površine oko 150 četvornih metara. Procijenjena vrijednost ukupne investicije je 550.000 kn s PDV-om, od čega Ministarstvo bespovratno sudjeluje s 200.124 kn za Žirije i 196.047 kn za Krapanj.

 

Iz kategorije: Županija info