Datum objave: 16. Srpanj 2015

Pogledajte što sve trebate napraviti da biste se upisali na Studij energetike u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Uskoro počinju upisi na prvi šibenski sveučilišni studij Energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora. Konačna lista za upis na studijske programe bit će objavljena 17. srpnja 2015. godine iza 18.00 sati na poveznici www.postani-student.hr, dok će oni koji ostvare pravo upisa moći u srijedu, 22. srpnja 2015. godine, u vremenu od 11.00 do 13.00 sati u prostorijama Veleučilišta u Šibeniku (Trg Andrije Hebranga 11) osobno dovršiti upisni postupak, priopćili su iz Ureda gradonačelnika Grada Šibenika.

Pritom se ističe kako prilikom upisa pristupnici trebaju znati upisni broj koji im je dodijeljen kroz NISpVU (Nacionalni informacijski sustav prijave na visoka učilišta).

U svrhu dovršenja upisa potrebno je predati sljedeće:

• rodni list (neovjerena preslika uz obvezu davanja originala na uvid) – svi pristupnici;
• domovnicu (neovjerena preslika uz obvezu davanja originala na uvid) – državljani RH;
• presliku važeće putovnice ili presliku važeće osobne iskaznice ili potvrdu o državljanstvu (neovjerena preslika uz obvezu davanja originala na uvid) – državljani zemalja članica Europske unije;
• potvrdu o položenoj maturi i položenim ispitima državne mature* (izvornik ili ovjerena preslika kod javnog bilježnika) - svi pristupnici;
• potvrdu o prebivalištu ili presliku važeće osobne iskaznice – svi pristupnici;
• dvije fotografije formata 3,5 x 3 cm (primaju se fotografije do formata 4 x 6 cm) – svi pristupnici;
• potvrdu o uplati troška upisa – svi pristupnici;

 

 


Cijena ukupnog troška upisa iznosi 500,00 kuna, a podatci potrebni za uplatu su:
Iznos: 500,00 HRK
Primatelj: Fakultet elektrotehnike i računarstva, Unska 3, Zagreb
Kunski IBAN broj: HR7623600001101218080
Model: 00
Poziv na broj: 22-OIB
Opis plaćanja: trošak upisa na studij

Pristupnici, kojima do termina upisa neće biti uručena svjedodžba i potvrda o položenim ispitima državne mature, moći će se upisati. Svjedodžbu i potvrdu o položenim ispitima državne mature predat će naknadno, odnosno tijekom prvog tjedna nastave o čemu će pravovremeno biti objavljena obavijest na mrežnim stranicama studija.
Ostalu dokumentaciju potrebnu za upis pristupnici će dobiti prilikom upisa.

Pristupnici koji su srednjoškolsko obrazovanje završili izvan Republike Hrvatske trebaju priložiti rješenje Agencije za odgoj i obrazovanje (https://www.azvo.hr/hr/medunarodne-aktivnosti/ured-enic-naric/priznavanje-kvalifikacija). Ukoliko u trenutku upisa na fakultet neće imati rješenje nego samo potvrdu Agencije o pokrenutom postupku priznavanja inozemne školske kvalifikacije moći će se upisati, ali će njihov upis biti uvjetan na rok izdavanja rješenja do kada u Studentsku službu Fakulteta elektrotehnike i računarstva (Unska 3, Zagreb) trebaju dostaviti dobiveno rješenje o priznavanju inozemne školske kvalifikacije. Uz potvrdu o pokrenutom postupku priznavanja inozemne školske kvalifikacije, kandidat treba priložiti i izjavu ovjerenu kod javnog bilježnika da se radi o uvjetnom upisu, sve dok redovni postupak priznavanja ne bude završen te da će u slučaju negativnog rješenja upis biti poništen. Tekst izjave za ovjeru kod javnog bilježnika pristupnici mogu zatražiti prilikom dolaska na upis od osoba koje će provoditi upis, a prilikom dolaska na upis.

Pristupnici stariji od 25 godina te pristupnici koji su maturirali prije pet i više godina (u trenutku upisa) ako su prethodno upisali, a nisu završili preddiplomski studij na nekom drugom visokom učilištu, uz uvjet da prvi put upisuju drugi studij, trebaju prilikom upisa obavezno predati svjedodžbu i potvrdu o položenim ispitima državne mature te potvrdu izdanu od strane visokog učilišta na kojem su prethodno studirali s naznakom razine studija, propisanog trajanja studija, godine prvog upisa na studij te datumom ispisa sa studija.

Za sva dodatna pitanja pristupnici se mogu obratiti Studentskoj službi Fakulteta elektrotehnike i računarstva na kontakte 01/6129-905, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i 01/6129-520, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
 

Iz kategorije: Županija info