Datum objave: 01. Travanj 2020

10 GODINA VOLIM ŠIBENIK / Časopis "Volim Šibenik" daruje svojim čitateljima najljepše istinite priče o ljubavi i strasti iz šibenske povijesti

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Časopis "Volim Šibenik" kako bi olakšao i barem malo ublažio tegobnu osamicu koju trpe Šibenčani i svi oni koji vole Šibenik zbog pogubne ugroze koja prijeti njihovom zdravlju i životima, povodom svog 10. rođendana kojeg ne može proslaviti na ljepši način, daruje svojim čitateljima obilje zanimljivog, poučnog i napetog štiva iz svoje riznice.

Rođendansku čitaonicu otvara serija priča o istinitim događajima, veselim i tužnim pričama o ljubavi, strasti, mržnji, vjeri i nevjeri, ljubavnim aferama i bračnim dramama, intimnim tragedijama i tragikomedijama iz prošlosti Šibenika. Riječ je o plodovima dugogodišnjeg istraživanja intimne povijesti Šibenika, dijela povijesti prvog hrvatskog samorodnog grada, kojom se nitko nije bavio.

Priče koje časopis "Volim Šibenik" prinosi kao rođendanski dar svojim čitateljima, svim Šibenčanima i k tomu svima koji vole Šibenik ili će ga tek zavoljeti stvarni su događaji rekonstruirani temeljem dokumenata, sudskih spisa, dnevničkih zapisa, novinskih tekstova i neobjavljenih rukopisa. One govore o tome o ljubavi, strasti, mržnji, modi, razmišljanjima o razlikama i jednakostima među spolovima, osvajanju osobnih sloboda, intimnim odnosima i puno drugih stvari o kojima se inače baš i ne govori.

Prema dostupnim izvorima pokriveno je razdoblje intimne povijesti Šibenika od kraja 18. do sredine 20. stoljeća s naglaskom na posebno zanimljivo te modnim i intimnim događajima posebno bogato razdoblje između dva svjetska rata. U tekstovima koje "Volim Šibenik" daruje nastojalo se što je moguće više sačuvati izvorni govor kakav je koristio u vrijeme zbivanja koja se u njima opisuju.

Nakon serije priča iz intimne povijsti Šibenika, slijedi serija istinitih priča i događaja iz nevjerojatne, čudne, bizarne i urnebesne gastronomske prošlosti Šibenika i njegove okolice prije svega Jadrije i Skradina.

Prvu priču iz serije rođendanskih darova, "Siks e pil ili kakve je draži za osvajanje muškaraca trebala imati Šibenčanka prije 90 godina?", objavljujemo sutra, 2. travnja 2020.

Iz kategorije: Volim Šibenik