Datum objave: 24. Listopad 2019

Ako želite saditi stabla umjesto da budete panj možete to napraviti i u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Građanskoj inicijativi „Dani kolektivne sadnje drveća u Hrvatskoj“ , aktivnosti koje će se održati od petka 25. listopada do nedjelje 27. listopada 2019. godine diljem zemlje pridružio se i Grad Šibenik.
U sklopu akcije osnovnim i područnim školama čiji je osnivač Grad Šibenik bit će podijeljeno ukupno 28 sadnica koje će učenici sa svojim učiteljima i nastavnicima zasaditi oko svojih škola. Također, uz objekt Centra za nove tehnologije i poduzetništvo – Trokut bit će posađeno osam sadnica u suradnji s učenicima Gimnazije Antuna Vrančića, a ujedno će to biti prilika da im se prezentira koncept rada budućeg Centra.

U nedjelju, 27. listopada Udruga Disco Gimnazija posadit će sadnice na plaži na Martinskoj dok će se u petak, 25. listopada u centru grada simbolično postaviti četiri posude sa sadnicama, po dvije ispred Gradske knjižnice „Juraj Šižgorić“ i City pointa Tvrđave kulture.

"Za potrebe navedenih aktivnosti osigurane su sadnice u vrijednosti od oko 10 tisuća kuna. Grad Šibenik, u suradnji s Hrvatskim šumama d.o.o., uključen je i u sadnju organiziranu na Lozovcu, na opožarenom području, koja će se održati u subotu, 26. listopada s početkom u 09:00 sati", kažu u gradskoj upravi.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik