Datum objave: 09. Kolovoz 2019

Prof. Vesna Mrša: Belgijski dojmovi & hrvatske usporedbe

Diana Ferić
Diana Ferić

"Sve donedavno Belgija je za mene bila bijela krpica na karti Europe. Znala sam za Bruxelles, Mannekena Pisa i Atomium. I praline, naravno", piše u svojim bilješkama o životu u Bruxellesu koje smo objavili u novom broju internetskog časopisa Volim Šibenik.


"Kako sada već četvrtu godinu provodim zimu i proljeće u Belgiji, uspjela sam upoznati ovu zemlju i shvatiti kako je bogata prelijepim starim gradovima, interesantnim krajolicima, kontinentalnim šumama, termalnim izvorima i pjeskovitom morskom obalom. U ovim mojim zapisima ne želim ponavljati ono što su drugi davno vidjeli i vjerojatno opisali. Mene su impresionirali neki detalji u posjećenim gradovima, neki spomenici, međuljudski odnosi, odnos prema životinjama, neki podaci iz povijesti uronjeni u sadašnjost. Ti dojmovi bit će tema ovih mojih zapisa. I usporedbe koje se nameću", ističe profesorica Mrša koju najčešće predstavljamo kao omiljenu profesoricu koja ej ljubavlju prema lijepoj riječi zarazila brojne generacije Šibenčanki i Šibenčana.

Profesorica Mrša prešla je 80 - tu, ali i dalje je krase britak um, duhovit stil i iznimna moć zapažanja, a u to ćete se uvjeriti kada pročitate njene pričice iz Bruxellesa.

Više na https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no34
  

Iz kategorije: Volim Šibenik