Datum objave: 08. Kolovoz 2019

Imitacija mesa stigla u Hrvatsku, novinari portala Telegram nisu ga mogli razlikovati od pravog

Diana Ferić
Diana Ferić

Uz pomoć visoke tehnologije, inženjeri kompanije Beyond Meat sedam su godina istraživali kako od biljnih proteina napraviti proizvod najsličniji mesu, i tako je nastala pljeskavica za koju se mnogi recenzenti na YouTubeu kunu da nema okus kao imitacija. Proizvod je zatresao globalnu industriju hrane, a sada kada se konačno počeo prodavati i na našem tržištu, Telegramov tim kušao ga je iz vizure krajnjeg korisnika, da vam mogu  opisati kakav je, prenosimo s portala Telegram.hr.

 

 

Startup Beyond Meat pokrenut je u Americi 2009., a prve imitacije piletine počeli su prodavati četiri godine kasnije. Eksplodirali su s Beyond Burgerima, veganskom alternativom govedini lansiranom 2016., koja se prošli mjesec konačno počela prodavati i u Hrvatskoj. Kompanija u koju su tijekom godina investirali i Bill Gates, Sergej Brin i Leo Dicaprio, ozbiljno rastura.

 

Početkom svibnja izašli su na burzu s briljantnim uspjehom; imali su jedan od najboljih IPO-a ove godine. Nedavno objavljeni rezultati za drugo tromjesečje pokazuju blagi pad, no dovoljno beznačajan da se nitko previše ne zabrine.

 

ČLANOVI TELEGRAMOVE REDAKCIJE NISU ZNALI KOJE JE MESO PRAVO

 

Proizvodi Beyond Meata prodaju se u 53.000 trgovina i restorana u svijetu i najpopularnija su biljna alternativa mesu. A biljna alternativa mesu u svijetu je suludo popularna. Čitajući recenzije na internetu naišli smo na vrlo različite dojmove pa smo odlučili sami isprobati njihove Beyond Burgere, kada su napokon stigli i u Hrvatsku. Kako bismo provjerili koliko su im imitacije pljeskavica doista slične mesu, jer na YouTubeu možete naletjeti na mnoge recenzente koji se kunu da nema razlike, napravili smo test naslijepo.

 

Ispekli smo hamburgere od pljeskavica Beyond Bugera i običnih, PIK-ovih, te smo zamolili članove Telegramove redakcije da ih probaju i pokušaju pogoditi koji je koji. S obzirom na to da su se i veliki lanci brze hrane poput McDonald’sa uključili u igru i počeli nuditi bezmesne varijante svojih proizvoda, testirali smo i njih. Umjetno i pravo meso za vas su usporedili reporterka Telegramovih velikih priča Petra, tech novinar Ivan, direktor prometa Davor i video specijalistica Barbara.

Više na:https://www.telegram.hr/price/u-hrvatsku-je-dosao-svjetski-hit-lazno-meso-testirali-smo-ga-naslijepo-da-vidimo-kuzi-li-se-razlika-od-pravog/
 

Iz kategorije: Volim Šibenik
Označeno u: