Datum objave: 28. Lipanj 2019

Slijepi dječak Mate Bralić okušao se u kiparstvu na kiparskoj radionici MDF -a

Diana Ferić
Diana Ferić

To što vidi tek sjene i obrise, 13-godišnjeg dječaka Matu Bralića iz Šibenika nije spriječilo da se pridruži jednoj od radionica u sklopu 59. Međunarodnog dječjeg festivala u Krešimirovom gradu. Mate zadnjih dana pohađa kiparsku radionicu Kamenom o' kamen pod vodstvom akademske kiparice iz Zagreba, Ivone Biočić Mandić i može poslužiti kao primjer svima koji dopuštaju da im hedikep upravlja kvalitetom života. Mate Bralić definitivno koristi svaku pruženu priliku da uživa u najboljem od onog što život stavi pred njega.

 

Radionica mu se sviđa, kaže, jer radi s kamenom. 'Ovo je najbolji osjećaj. Za mene je ovo najbolje i preporučio bih je svima', kratko je komentirao Mate, istovremeno lupajući po bijelom kamenom bloku u hladu Kneževe palače u kojoj je smješten Muzej grada Šibenika.
Ne samo da je festivalsku radionicu preporučio svakomu već je kazao kako će istu pohađati i dogodine. A na radionici smještenoj u sjeni gorostasne ljepotice 'složene' od kamena po naputku majstora Jurja Dalmatinca, djeca, među njima i Mate, uče kiparski zanat.
Mate ne samo da se svako jutro rado spušta do Muzeja grada Šibenika na radionicu već i odlazi na predstave iz programa 59. Međunarodnog dječjeg festivala uz podršku Hrvatske turističke zajednice. S njim je u pratnji i njegova majka Martina. 

 

'Ivona, voditeljica radionice i Mate upoznali su se prije tri godine baš ovdje u Muzeju gdje je došao sa školom. Kako su se tada upoznali tako su ostali u kontaktu i ona ga je pozvala da dođe na radionicu. On je poziv prihvatio bez razmišljanja i vidim da mu se sviđa. On je zadovoljan i hoće dolaziti, a ide i na predstave, prati sve, sve', kaže ponosna mama 13-godišnjeg dječaka koji inspirira.

 

Šibenski MDF piše mnoštvo lijepih priča, a ovo je zasigurno jedna od najljepših!

 

Iz kategorije: Volim Šibenik