Datum objave: 03. Lipanj 2019

Uoči Mišinog koncerta na Poljudu:Sjećate li se onog iz 1993. i tko ga je organizirao

Uoči Mišinog koncerta na Poljudu:Sjećate li se onog iz 1993. i tko ga je organizirao
Diana Ferić
Diana Ferić

Do koncerta Miše Kovača "To je moja zemlja" na Poljudu dijeli nas još manje od  tjedan dana, a jeste li znali da je prvi takav Mišin koncert na Poljudu još davne 1993. godine, pod nazivom Noć svijeća organizirao Roko Vuletić, sadašnji direktor šibenskog brodogradilišta Iskra Shipyard, donedavnog NCP -a. On je bio organizator dva najveća i najpoznatija koncerta Miše Kovača 1993. na Poljudu i Svojoj vjernoj publici u zagrebačkom Domu sportova 1996. godine.

Svaki koncert Miše Kovača događaj koji se pamti i ostaje trajni dio riznice kolektivnog sjećanja nacije, ali koncert Noć svijeća koji je održao 1993. godine na splitskom nogometnom stadionu Poljud, obilježio mu je karijeru i uzdigao njegovu karizmu do nedokučivih visina na kojima već pola stoljeća stoluje kao kralj glazbe za srce i dušu i gospodar emocija otjelovljenih kroz pjesmu
Bio je to neviđeni spektakl. Pjevati s Mišom, šutjeti dok Mišo pjeva i pjevati iz sveg glasa dok Mišo šuti uzdignutih ruku, došlo je više od 40000 njegovih obožavatelja, prisjeća se Roko Vuletić tog koncerta iz 1993. godine.
O tom se koncertu govori s respektom i piše u superlativima, ali malo tko zna da je taj nezaboravni vulkan emocija organizirao Roko Vuletić, bivši predsjednik Uprave šibenske NCP Grupe i aktualni direktor nove šibenske tvrtke ISKRA brodogradilišta 1.
Više na  https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no32
  

Iz kategorije: Volim Šibenik