Datum objave: 17. Svibanj 2019

Šibenski rotarijanci i lionsi te članice LUCA i Inner Wheela darovali violončelo mladom glazbeniku Viktoru Hodaku

Diana Ferić
Diana Ferić

Dva šibenska kluba - Rotary i Lions i njihove ženske inačice Inner Wheel i LUCA povezali su se u zajedničkoj akciji "Violončelo za Viktora" te su skupili novac i mladom nadarenom glazbeniku Viktoru Hodaku iz Tisnog darovali 17. 000 kuna vrijedan violončelo. Uručili su mu ga jučer na skromnoj svečanosti u hotelu Borovnik u Tisnom. 

 

Akcijama koje su do sada proveli još nisu uspjeli prikupiti sav potreban novac, ali je "uskočio" rotarijanac Tonči Lučev sa svojom tvrtkom Jadran trade koji je nabavio instrument. Nakon što akcija bude završena organizatori će mu to nadoknaditi.  Više od polovice novca kojim je kupljen violončelo, 6 250 kuna, osigurale su članice kluba LUCA. One su za Božić u Dalmarecentru prodavale kolače koje su same napravile, osobno su donirale dio novca, a 2 000 kuna je donirala Bernardica Čorkalo. 

Novac koji još nedostaje prikupit će se od ulaznica za koncert Ksenije Erker  pod nazivom "Takvim sjajem možeš sjati" koji će biti održan sutra, u subotu 18. svibnja u šibenskom kazalištu, a na kojem će ona pjevati Arsena. Ujedno će se i obilježiti 20. obljetnica obnovljenog rada Rotary kluba Šibenik. 

 

"Uz darovano violončelo upućujemo ti Viktore i naše želje da svojom glazbom u punini svog talenta po povlaštenoj misiji muziciranja daruješ svim ljudima zvonku radost glazbe kao zalog tvog nastojanja da svijet bude bolje mjesto", stoji u darovnici koju je Viktoru Hodaku  uručio Čedomir Perković, predsjednik Rotary kluba Šibenik.
Zahvalivši na tom vrijednom poklonu Viktor je kazao kako će mu violončelo puno značiti u daljnjem školovanju, vježbanju i nastupima. 

 

 

FOTO:Rudinapress i Facebook

Iz kategorije: Volim Šibenik