Datum objave: 18. Prosinac 2018

"Šibenski marendin":Pogledajte koja su jela od luganiga dobila najvišu ocjenu

Diana Ferić
Diana Ferić

Svih pet šibenskih hotela koji su se uključili u akciju promocije Šibenske Luganige Original pod nazivom „Šibenski marendin“, a u organizaciji udruge Volim Šibenik i pod pokroviteljstvom uložili su puno truda, kreativnosti i inovativnosti u osmišljavanje jela od šibenske luganige koja bi mogla postati dio njihove posebne, na baštini utemeljene gastroponude. To je zaključak posebnog povjerenstva koji je ocjenjivao pripremljena jela u sastavu Biserka Šmit, Zorana Jajac, Duška Zaninović, Joso Smolić, prof.dr. Ante Pulić, Paško Rakić i Dino Karađole. Puno je jela koja su dobila visoke ocjene i za okus i za vizualno dojam i kreativnost, a najmanje ocijene dodijeljene su za tradicionalnost jer su kuhari uglavnom stvarali moderna, inovativna jela.

Izabrana su i najbolje nagrađena jela i to ocjenom od 4,5 do 5,0 koja imaju šansu postati dijelom „Šibenskog marendina“.

 

 

To su:
Paprika punjena luganigom i fritata s luganigome koje je pripremila ekipa hotela Jadran, potom

 

Salata od luganiga, Rižot sa šibenskom travaricom kao prilog luganigama i Lazanje s luganigom koje je pripremio kuhar hotela Panorama.

 

Hotel Bellevue posebno se istaknuo s Luganigama u tijestu, Hotel King Krešimir s Epanadasom i Tortiljama na bazi luganika.

 

 

Hotel Life Palace dobio je najviše ocijene za Luganige s blitvom na pecivu, Luganige na kiselom kupusu i Sweet sower.
 

Akcija će biti nastavljena u drugoj polovici siječnja 2019. kada će se na zajedničkom sastanku s predstavnicima i kuharima svih hotela i Povjerenstvom pokušati odrediti što će sve ući u „Šibenski marendin“ i dogovoriti alate za promidžbu kako bi ta jela i priču o šibenskoj luganigi i njezinim posebnostima približili turistima. 

Iz kategorije: Volim Šibenik