Datum objave: 27. Kolovoz 2018

Svjetlosnim spektaklom Šibenik će sutra slaviti dolazak izmjenične struje prije 123 godine

Svjetlosnim spektaklom Šibenik će sutra slaviti dolazak izmjenične struje prije 123 godine
Diana Ferić
Diana Ferić

Manifestacijom „Light is life“ Šibenik će, treću godinu za redom, prema zamisli šibenskog snimatelja Zorana Lučića Luce, 28. kolovoza, posebnim perfomansom sa svjetlosnim efektima, obilježiti godišnjicu puštanja u pogon prvog cjelovitog sustava proizvodnje, prijenosa i distribucije izmjenične struje u svijetu što se dogodilo u Šibeniku 1985. godine.

„Tim događanjem podsjećamo na ulogu i značaj svjetla i struje za Šibenik, ali i čitav ljudski rod. Želja Grada je da Šibenčanima i turistima prezentira naše bogato povijesno-kulturnog nasljeđe koje ima još mnogo priča koje tek treba ispričati. Ovim putem produljuje se i šibenska turistička sezona jer Šibenik ima mnogo toga za ponuditi i van udarnih ljetnih mjeseci, što dokazuju i druga događanja koja nam slijede u narednim tjednima. Stoga pozivam sve građane Šibenika da u utorak, 28. kolovoza, dođu i pogledaju sve novosti u programu manifestacije“kaže gradonačelnik Šibenika Željko Burić


Sutra će cijeli prostor od mula Krke do zgrade Županije biti ukrašen sa 123 usidrena svjetleća balona koji će mijenjati boje. Događanje započinje u 20:20 sati skokom padobranaca, a program će zaokružiti nastup Šibenske narodne glazbe koja će održati koncert na plutajućem pontonu uz pratnju Nere Gojanović i Đanija Stipaničeva. Sve će završiti spektakularnim „bijelim“ vatrometom.

„Ovim putem želimo zahvaliti i svim sponzorima i volonterima koji su sudjelovali u stvaranju ovogodišnje manifestacije te pozivamo građane da nam se u utorak pridruže na rivi“, ističe Dino Karađole, direktor TZ Grada Šibenika koja sudjeluje u organizaciji.

Od prvog dana u to je događanje uključen i JK Val.

„Drago nam je da je klub već niz godina uključen u ovu manifestaciju koja povezuje more, vjetar, ekologiju i zaštitu okoliša, sve ono što i naš klub voli i za što živi“, ističe ovom prigodom Marin Paić, predsjednik JK Val.

To slavljenje svjetlosti posvećeno je i obnovljivim izvorima energije i racionalnom korištenju energetskih potencijala, neophodnima za održivi razvoj kojemu Šibenik teži.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik