Datum objave: 06. Srpanj 2017

Dvomjesečna manifestacija "Ljetuj na Martinskoj" počinje u subotu,a glavna zvijezda je Dado Topić

Diana Ferić
Diana Ferić

Dok su oči javnosti uprte na novouređenu plažu na Brodarici koja je još uvijek gradilište, a trebala je već zasjati u punom sjaju, jedna prava, stara šibenska plaža, Martinska, vraća se u život zahvaljujući Udruzi Disco gimnazija. Ta je udruga lani potaknula projekt „Ljetuj na Martinskoj“ kako bi se revitaliziralo to, nekad omiljeno kupalište Šibenčana.

 

Manifestacija „Ljetuj na Martinskoj“ bit će otvorena u subotu, 8. srpnja koncertom Teških osjećaja, a potom slijede dva mjeseca ispunjena „morskim“ i sportskim aktivnostima tijekom dana i bogatim glazbenim programom vikendima. Vrhunac će, kako doznajemo, biti koncert čuvenog Dade Topića i njegovog benda „Time after Time“ koji će nastupiti u Šibeniku prvi put nakon 37 godina. „Ako se ne varam Dado je nastupio u Šibeniku 1980. godine u Gimnaziji, dakle također zahvaljujući Disko gimnaziji, 1980. godine i to s Azrom, Prljavim kazalištem i Aerodromom. Ponosan sam što sam ga uspio dobiti da nastupi na Martinskoj i mislim da će to biti vrhunski glazbeni doživljaj“, kaže Darko Relja Ritmo, predsjednik Udruge Disko Gimnazija.

 

Martinska će oživjeti kao nekad zahvaljujući i stalnom brodskom prijevozu. Brod će polaziti s rive ispred topova svakog dana u 10,13,16,18 i 20 sati, a kada budu organizirana večernja događanja i tijekom večeri. „Na Martinsku neće voziti Slavka“, kaže Darko Relja Ritmo“,aludirajući na Slavku Berović  koja je prije pedesetak godina svojim brodom vozila putnike na Marinski u natrag i bila zaštitni znak tog kupališta, ali će voziti, kako ga ja u šali zovem, Slavko, a karta neće biti skuplja od 8 kuna“.

Plaža na Martinskoj  je lani bila  već pripremljena za kupače. Ove godine će na plaži biti i tuš jer su, u suradnji s Javnom vatrogasnom postrojbom, napunili vodom bunar koji su pronašli na tom području. Važno je napomenuti  da voda neće biti za piće. U uređenju Martinske  pomogla im je i tvrtka Zeleniloa, a  osobe s teškoćama u razvoju iz udruge „Inkluzija“ , s kojom su surađivali i lani, pomoći će u završnom čišćenju i uređenju plaže.

 

 

„Ove godine u suradnji s Gradom Šibenikom i Turističkom zajednicom grada Šibenika, a zahvaljujući Lučkoj upravi Šibensko-kninske županije koja nam je dala dozvolu za korištenje mula na Martinskoj, ljeto na Martinskoj će trajati više od dva mjeseca, a uz drive in kino, imat ćemo i sportske sadržaje i bogat glazbeni program, kao i prošle godine“, zaključuje Darko Relja Ritmo.

Iz kategorije: Volim Šibenik