Datum objave: 10. Svibanj 2017

Sineva Jurković pobjednica pjesničkog natječaja "Ja te volim na svoj način-Šibenik u stihu"

Diana Ferić
Diana Ferić

Svečanost proglašenja i dodjele nagrada pjesnicima čije su pjesme proglašene najboljima na natječaju „ Ja te volim na svoj način“- Šibenik u stihu koji je lani raspisao časopis Volim Šibenik održana je večeras u Muzeju Grada Šibenika.

Prvo mjesto osvojila je Šibenčanka Sineva Jurković, inače pravnica po struci, sa svojom pjesmom „Kamena kolinka“ za koju je prvu verziju napisala još kao studentica kada je odlazila na studij u Zagreb i čeznula za svojim Šibenikom, kamenom kolinkom, odlučna da će se u njega vratiti., a i večera,s dok je čitala svoje stihove, glas joj je podrhtavao od izraženih emocija prema Šibeniku.

Drugo mjesto pripalo je pjesmi „Tvoj i moj Šibenik“ koju je potpisao Vinko Tucek, međutim do danas je organizatorima nepoznat jer ni do koga takvog imena i prezimena, ne samo u Šibeniku, nego i šire nisu uspjeli doći.

Treću nagradu dijele šibenska pjesnikinja Vinka Anić za pjesmu „Šibeniku“ te Tomislav Baran, fonetičar i spiker i voditelj na Hrvatskoj radio televiziji čija se pjesma zove „Šibenka duša“.
Najbolje pjesme odabrao je prije nekoliko mjeseci žiri u sastavu Enes Kišević, sada pokojni Mladen Bjažić, prof. Ivo Livaković, Frane Bilić i prof. Vesna Mrša.

Frane Bilić je danas u stihovima dočarao kako pjesnici čije je pjesme analizirao i ocjenjivao doživljavaju svoj grad.
U užem izboru bile su 21 pjesme i to Tomislava Barana, Gojke Skorić Pelajić,Duške Krnić, Marka Jareba,Ive Mikuličina, Davorke Matić,Stipe Papka,Vinke Anić, Saše Franić Tanfara,Petra Ivasa,Mirele Klarin, pjesnika koji se potpisao šifrom Jakov 15012016,Branke Rupić,Marije Slavice, Sineve Jurković, Ante Štampalije, Janje Parač, Blanke Kapitanović, Vinka Tuceka, Tinke Onček i Jagode Sablić.

Natječaj je osmislio i proveo šibenski pjesnik Dinko Škevin koji je večeras laureatima uručio nagrade, a nastupile su šibenske „Šuštine“ čija je članica upravo prvonagrađena Sineva Jurković.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik