Datum objave: 07. Prosinac 2016

Preporuka britanskog Daily Maila: Šibenik vam je kao Dubrovnik samo bez masovnog turizma

Šibenik News
Šibenik News

Emma Rowley za Daily Mail piše o Šibeniku. Piše o njemu kao gradu koji ni veličinom ni ljepotom ne zaostaje za Splitom ili Dubrovnikom, gradovima za koje zna cijeli svijet.

 

- Komadić predivne Hrvatske za koji nitko nije čuo: Otkrivajući Šibenik koji je poput Dubrovnika samo bez gomile turista - naziva Emma svoj putopisni tekst objavljen na iznimno čitanom portalu britanske novine.

 

- Jednom industrijski, Šibenik se sad budi kao turistička destinacija prateći uspjeh Dubrovnika i Splita dalje niz obalu. Prošetajte njegovim uskim ulicama, divite se katedrali sv. Jakova iz 15. stoljeća i uzmite pauzu uz piće u skrivenim vrtovima ugostiteljskog objekta. Grad još nije prepravljen turistima – piše Rowley.

 

Piše o posjetu konobi Roca gdje su sjedili nedaleko prasećih buteva koji sazrijevaju u pršute, o boravku u Nacionalnom parku Krka gdje je turistički vodič ispred Skradinskog buka priča o tome kako mladići skakajući sa slapa zavode turistkinje. O restoranu Pelegrini kao najboljem u Hrvatskoj, o D-Resortu kao prvom luksuznom hotelu u gradu.

 

- Odite tamo prije svih ostali – preporučuje novinarka.
 

 

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik