Datum objave: 28. Svibanj 2016

Klub Šibenčana u akciji: u pripremi zagrebački vikend u znaku Martinske

Šibenik News
Šibenik News

Šibenski studenti okupljeni oko Kluba Šibenčana organiziraju dvodnevno glazbeno događanje koje će se održati 3. i 4. lipnja u Zagrebu. Manifestacija naziva KŠ Vikend, bit će u znaku podrške projektu 'LjeTUj na Martinskoj' u organizaciji Udruge za promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva 'Disco Gimnazija' u Šibeniku.


-Na ideju smo došli nakon što smo saznali da se Relja i Đoko rade taj projekt, a kako smo već prethodno surađivali s njima, odlučili smo se uključiti u prikupljanje pomoći za realizaciju projekta. Kako istog vikenda imamo niz događanja, vjerujemo da će se događanje izazvati veliko zanimanje – kazao je Lovro Štrbinić u ime Kluba Šibenčana, dodajući da nastoji poduprijeti svaku konstruktivnu ideju koja je od pozitivnog društvenog interesa.


Riječ je o glazbenom događanju koje će se održati u zagrebačkom klubu Klub. u sklopu kojeg će nastupiti nekoliko šibenskih glazbenika i prijatelja Krešimirovog grada. Cijena ulaznice za svaki dan iznosi 20,00 kuna u pretprodaji (moći će se kupiti u prostoriji Kluba Šibenčana od utorka, 31. svibnja), odnosno 30,00 kuna na dan održavanja programa (moći će se kupiti na ulazu u Klub). Sav prikupljen iznos uplatit će se na račun Udruge za realizaciju projekta 'LjeTUj na Martinskoj'.


- Oduševljen sam idejom i neizmjerno hvala organizatorima. Nadam se da će se naši studenti odazvati događanju baš kao i Zagrepčani i da će šibenske snage i gosti zadovoljiti svačiji ukus i da nikoga nećemo razočarati. Valja naglasiti da svi izvođači nastupaju besplatno, bez ikakve naknade pa čak nisu tražili ni naknadu troškova puta od Šibenika do Zagreba i natrag – kazao je Darko Relja, predsjednik Udruge Disco Gimnazija.

 


U programu događanja sudjeluju:


Petak, 3. lipnja:

DJ Đoko & DJ Ritmo (motori Udruge Disco Gimnazija)
Magul (autorski bend sa šibenskom adresom koji mete sve pred sobom)
Fikcio Monger (live elektronički performanse Šibenčanina Mirka Raka, poznat i kao član benda The FogSellers)


Subota, 4. lipnja:

Ginger George (glazbena ikona Kluba Šibenčana, dio Mrtvog hitovlja)
Bake Junior (član Tour de Sounda, autor Groove Stationa)
DJ Borovich (pasionirani zaljubljenik u vinile, vinilni DJ)


-Od Ginger Georgea možemo očekivati nešto drugačiji set od Mrtvog Hitovlja čiji je dio, ali sigurni sm da će biti plesan i jednako zabavan. Zaplovit ćemo '80.-tima, pa se odmoriti u '90.-ima i završiti u novom mileniju – poručuju organizatori u ime jednog od izvođača.


- Nema šminke, samo ljuti groove! Spremam selekciju ploča koje me trenutačno najviše pokreću. Ponajviše je to, kako volim zvati, extended kraut disco: dugi repetativni vreli plesni groove. Nije bitno o kojem žanru se radi, niti o kojem izvođaču, bitna je samo magija u groovu koji te nosi kao rijeka ljubavi – poručuje DJ Borovich.

 

 

 

Naslovna foto: Klub Klub. Facebook
 

Iz kategorije: Volim Šibenik