Datum objave: 29. Ožujak 2016

Arhitekt Nikola Bašić otkriva što je točno šibenska okomica, odnosno SAJP

Šibenik News
Šibenik News

Sekcija mladih arhitekata i studenata arhitekture Društva arhitekata Šibenik okupljeni pod nazivom SOBA DAŠ pozivaju sve zainteresirane da im se pridruže na predavanju arhitekta prof. Nikole Bašića - Šibenska okomica.
 

Predavanje će se održati u četvrtak, 31. ožujka,  u 19 sati, u multimedijalnoj dvorani Gradske knjižnice 'Juraj Šižgorić', u  Šibeniku. 


Nakon predavanja, napominju iz SOBE, druženje će se nastaviti uz prigodni domjenak.


ŠIBENSKA OKOMICA

 

- Koncept šibenskog sustava alternativnog javnog prometa (SAJP) uobličen je prije dvanaest godina, a nastao je kao spontana reakcija na degradirajuće urbane procese zamijećene u povijesnoj jezgri grada.

 

Urbana atrofija u dijelu povijesnih sklopova kao i pojava suburbanih formi i sadržaja, mogli su se razumjeti samo kao posljedica kronične komunikacijske nedostupnosti i nepropusnosti.

 

Zbog iznimne urbane topografije, koja je proizvela individualiziranu i osebujnu urbanu morfologiju, Šibenik je imao velikih poteškoća u organizaciji prometnih tokova, poglavito poprečnih, dakle onih kojima se ostvaruju komunikacije okomite na obalu - prof. Nikola Bašić, dipl. ing. arh 

Iz kategorije: Volim Šibenik