Sidebar Menu

Datum objave: 23. Ožujak 2016

Gimnazijski vremepolov otvoren večeras bez puštanja lampiona

Igor Bergam
Igor Bergam

Šibenska gimnazija neizostavni je dio povijesti Šibenika, a Šibenik ne nezamisliv bez te stožerne obrazovne ustanove , poruka je s večerašnjeg otvaranja izložbe „Gimnazijski vremeplov“ autorice prof. povijesti Jasminke Paić koja je otvorena u Muzeju grada Šibenika u nazočnosti učenika, profesora i nekolicine bivših profesora te škole koji su uživali u razgledavanju povijesnih fotografija. Vrhunac je trebalo biti puštanje u zrak lampiona koji su donirali učenici Gimanzije, ali je to odgođeno zbog jakog vjetra.
Izložba sadržava dokumente o razvoju Gimnazije od njezina osnivanja početkom 20. stoljeća kao nasljednice šibenske realke do današnjih dana. Iz nje su izašli mnoge poznate ličnosti koje su obilježile hrvatsku povijest, kulturu i znanost, kakao je kazala autorica prof. Jasminka Paić. Izložba je prvi put prikazana prije godinu dana u Gradskoj knjižnici u Šibeniku, a danas je otvrena u povodu 950. godišnjice spomena imena grada Šibenika. Ivica Poljičak, predsjednik Gradskg vijeća i Organizacijskog odbora te proslave istaknuo je kako m je posebno drago što se sve više građana u institucija samoinicijativno uključuje u obilježavanje te obljetnice, a najavio je i kako gimnazijalci pripremaju još jedno iznenađenje.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam