Datum objave: 21. Veljača 2016

UZ STRUČNO VODSTVO: Nedjelja u znaku zbližavanja Šibenčana s gradom

Šibenik News
Šibenik News

Udruga turističkih vodiča 'Mihovil' iz Šibenika na današnji dan slavi deset godina postojanja te su tim povodom svoje sugrađane i goste grada počastili obilaskom grada uz stručnog vodstvo i besplatan ulaz na tvrđave sv. Mihovil i Barone.

 

Poziv na zajedničku šetnju povijesnom jezgrom iskoristili su brojni Šibenčani, a posebno lijepo bilo je u grupi znatiželjnika da pobliže upoznaju svoj grad vidjeti roditelje s djecom. Turistički vodiči, Jasenka Ramljak i Zorica Lalić imale su nimalo lak zadatak zainteresirati svoje sugrađane za znamenitosti kraj kojih svakodnevno već godinama prolaze i tako od zgrade Hrvatskog narodnog kazališta Masnom ulicom do crkve sv. Ivana pa katedrale sv. Jakova i same utrobe ove velebne sakralne građevine pod zaštitom UNESCO-a.

 

 

Pripovijedale su se zanimljive priče hodajući šibenskim kalama o tim znamenitostima, ali i povjerila je Ramljak način na koji strancima pokušava približiti povijest kraljevskog grada.

 

Bilo je to jutros u 11 sati, a ponovit će se već ovog popodneva s početkom u 16 sati. Mjesto nalaska je trg ispred zgrade šibenskog teatra i bude li lijepo vrijeme - pridružite se edukativnoj šetnji povodom 10. rođendana udruge vodiča, 950. obljetnice prvog pisanog spomenika grada Šibenika, ali i Svjetskom danu turističikih vodiča. 

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik