Datum objave: 13. Veljača 2016

VALENTINOVO Zajednica žena HDZ-a: Darujmo ljubav slabima, nemoćnima i potrebitima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 

Članice Zajednice žena Šibensko – kninske županije „Katarina Zrinska“ u povodu spomendana sv. Valentina, svećenika i mučenika iz 3. stoljeća, zaštitnika zaljubljenih, koji se od davnina slavi kao blag Valentinovo, već godinama njeguju običaj da na taj dan posjećuju Caritasovu pučku kuhinju i dom umirovljenika.

 

Kako smo doznali od Anite Aužine, predsjednice ŽO Zajednice žena HDZ-a Šibensko – kninske županije one to čine zato što smatraju da je Valentinovo ne samo blagdan ljubavi i zaljubljenog nego i svega onoga što znači ljubav, a nju kao što im treba kruh i pomoć, trebaju slabi, nemoćni i potrebiti. Zbog toga su jučer, njegujući vlastitu tradiciju, članice Zajednice žena HDZ-a „Katarina Zrinska“ darovale korisnicima Caritasove pučke kuhinje kolačima kako bi i oni barem na Valentinovo imali malo slatkog u životu.

 

Sutra će članice te udruge poći u Valentinovsku posjetu šibenskom domu umirovljenika u kojem, kako rekoše, uvijek živi uvijek ljubavi koja ne poznaje i ne priznaje godine te poručuju da bi nam svima svaki dan trebao biti Valentinovo.

Iz kategorije: Volim Šibenik