Datum objave: 17. Prosinac 2015

Najmlađi polaznici gradskih vrtića priključili se u proslavi 950. obljetnice spomena Šibenika

Šibenik News
Šibenik News

 

Mališani iz Gradskih vrtića Šibenik i DV Smilje posjetili su danas Gradsku upravu gdje su predstavnicima Grada uručili crteže na temu: I JA SAM 950.

Djecu su primili gradonačelnik Željko Burić sa zamjenicima Danijelom Miletom I Nikicom Penđerom, predsjednik Gradskog vijeća Ivica Poljičak, ujedno i predsjednik inicijativnog Odbora za pripremu obilježavanja velike obljetnice -950 godina od prvog pisanog spomena grada Šibenika i pročelnica za društvene djelatnosti Grada Mirjana Žurić. Godina proslave šibenskog rođendana službeno započinje na Božić, 25.prosinca, na koji dan i datira isprava Petra Krešimira IV., a potrajat će do 25.prosinca 2016.g.

„Veseli nas što veliku šibensku obljetnicu najavljujete upravo vi najmlađi jer na vama i ostaje budućnost našeg grada i bez obzira što radili kad odrastete, nosite u srcu ono bitno- ljubav za Šibenik.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić te mališanima, ravnateljicama i djelatnicama vrtića poželio sretne blagdane.

Predsjednik GV Ivica Poljičak pročitao je šibenske stihove koje su djeca priložila uz prigodne crteže: “ To je grad što grube riči ne uzme za zlo, on se svojom dicom diči, Šibenik je to“, dodavši i da su današnja djeca ona koja će 2066.g. proslaviti i veliki jubilej, 1000 godina postojanja našeg grada.

Ravnateljice gradskih ustanova Gradskih vrtića Šibenik i DV Smilje Maja Gulin i Gorana Ban Rakić uručile su gradskim čelnicima i kreativne blagdanske čestitke, radove malih vrtićana.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik