Datum objave: 15. Prosinac 2015

FOTO Probali smo kuvano vino, kobasice i fritule u Đardinu. Za prste polizati!

Igor Bergam
Igor Bergam

 

Adventsko selo u Đardinu dobro je posjećeno i na radni ponedjeljak. Sinoć smo napravili đir po šibenskim kućicama da kušamo specijalitete sajma, kobasice, kuhano vino i fritule. Ima ih na 5-6 mjesta. Cijene su više manje svugdje iste, kuhano vino će te platiti od 10 do 15 kuna, a kobasice od 15 do 20, ovisi jesu s kiselim kupusom ili ne. Fritule su 10 kuna porcija.

Mahom su to domaći šibenski obrti, a svi imaju svoje tajne recepte i sastojke. Za vino je potrebno dodati velike komade voća, kobasice su najbolje slavonske, a u fritule ide tajni začin koji im daje posebnu aromu.

"Kobasice su slavonske, imamo i pečenicu i kulen. Di ćeš bolje od toga. Malo su jače, al zato se bolje pije" kaže nam kroz smijeh Josip dok priprema kobasicu za novu porciju.

Posjetitelji i više nego zadovoljni. Hvale generalno cijelu organizaciju Adventskog sajma a već i imaju svoje favorite za preporuku.

"Dobro je, ovo je malo kiselije, a ovamo gori je slađe. Više mi se to sviđa. Volim kad u kuhanom vinu osjetim i voće, i klinčiće i cimet. Kobasice su isto super, vidi se da su domaće" pohvalili su ponudu mladi par Antonija i Ante koje smo zatekli sinoć ispred jedne kućice.

Ako još niste povirili što se sve nudi u Đardinu, šaljemo tople preporuke, a u galeriji u nastavku donosimo djelić sinoćnje atmosfere, nakon koje vas više nećemo morati nagovarati da se spustite do Sajma.

Iz kategorije: Volim Šibenik