Datum objave: 30. Studeni 2015

Dječji zbog Cvrčak s Arsenovom pjesmom digao na noge mnogobrojnu publiku u Lisinskom

Diana Ferić
Diana Ferić

„Morala sam doći večeras u dvoranu Lisinski i biti s Vama, Arsen je rekao da to svakako moram napraviti" - ovako je vidno ganuta zborila Gabi Novak nakon nastupa zbora Cvrčak Gradskih vrtića Šibenik, koji su na 22 . Hrvatskom dječjem festivalu održanom u nedjelju u Zagrebu, izveli Arsenovu pjesmu Snig u Šibeniku.
Prekrasna glazbena minijatura, majstorski sročena pjesma, posvećena Arsenovu djetinjstvu i jednoj davnoj zgodi kad je grad obojan bjelinom izazvao oduševljenje djece koja je između ostalog "zatvorila" školu na duže vrijeme, u izvedbi malenih "cvrčaka" nikog nije ostavila ravnodušnim.
A organizatori koncerta nisu krili zadovoljstvo spoznajom da je Arsenovo posljednje djelo, nostalgični Snig u Šibeniku, izveden upravo na ovom festivalu, kojeg su obilježile brojne pjesme neprežaljenog Šibenčanina.

I iako su cvrči dosad često pjevali Arsenove pjesme(Prijateljstvo, Rodac, ..a od 2012 i pjesmu Krole koju je napisao za Cvrčak) ,nedjeljna je večer za dirigenticu Sonju Batur predstavljala poseban izazov i nadahnuće:

"Pjesma je izrazito emotivna, djeca su je s iznimnom emocijom otpjevala, a i mi smo odrasli dožvjeli smo je s posebnim.osjećajem. Jer svaki njegov stih u ovoj pjesmi svevremenski je i uvijek aktualan. Stoga predosjećam da će se Snig u Šibeniku jako puno slušati. Na kraju naše svecarske 2015 godine u kojoj slavimo 30 godina postojanja, Snig u Šibeniku je najdragocjeniji dar", naglasila je.
I možda kao nikad dosad, Hrvatski dječji festival u Zagrebu, 22. po redu, obilježila je u nedjelju navečer šibenska pisma šibenske dice.

U konkurenciji 25 zborova iz cijele Hrvatske uz malene "cvrčke" nastupili su i članovi zbora Zdravo maleni, koji su izveli pjesmu Idemo u Šibenik, Ive Mikuličina i Tonija Eterovića, objavljeno je na službenim stranicama grada Šibenika.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik