Datum objave: 03. Rujan 2015

FOTO AKCIJA PORTALA ŠIBENIK NEWS:Upoznajte svoju/našu mačku

Diana Ferić
Diana Ferić

Znate li kako izgleda vaša mačka? Ovo pitanje je na prvi pogled čudno jer mnogi Šibenčani nemaju mačku, a neki ih baš i ne vole. No nakon ulaska Hrvatske u EU i donošenja s europskim standardima usklađenog Zakona o zaštiti životinja svaki građanin Šibenika ima svoju mačku čak i ako je nema o njoj mora brinuti. Pa kad već svatko ima svoju mačku jer je da se upoznamo s njima tim prije jer ih svakodnevno susrećemo, a neki ih Šibenčani svakodnevno hrane i stavljaju i pitku vodu u prikladne posude.

Usprkos tomu malo tko zna kako izgleda „njegova“ odnosno „naša“ slobodnoživuća mačka. Neke od njih prave su ljepotice, ima i dama i Pepeljuga, neke su snažne druge nježne. Ukoliko ih pokušate slikati primijetit ćete neobične promjene u njihovom ponašanju. Neke se mačke vole slikati i rado će vam „pozirati“, a neke su stidljive i čim vide da ih želite slikati brzo će se skriti. Najviše je onih koje će vam, kada spaze objektiv fotoaparata usmjeren prema sebi, dostojanstveno okrenuti stražnjicu i neće se okrenuti prema vama sve dok ne odustanete od slikanja.

Želeći Šibenčanima omogućiti da upoznaju sviju mačku face to face, odlučili smo ih portretirati. Posao nije bio lak. Mačke smo vrebali tridesetak dana, ali trud se isplatio. Ponosno objavljuemo prvu galeriju portreta naših slobodnoživućih mačaka. Je su li naše ljepše od Splitskih ili Zadarskih? Za sada jesu jer Splićani i Zadrani nemaju ovakvu galeriju portreta svojih mačaka, ali ako se potrude mogli bismo utvrditi čije su ljepše i fotogoeničnije.
Bilo bi, osim toga, zgodno da naše mačke ne budu više anonimne nego da dobiju svoja imena pa Vas pozivano da nam sugerirate kako bi se neke od ovih ljepotica mogle zvati.

Mačke koje smo portretirali žive na Dobriću, oko hotela „Jadran“, na Gradskoj tržnici, u Kalelargi, na Baldekinu, na Bualama, oko tvrđave sv. Mihovila, u Docu i Dragi. Naravno ima ih i u drugim dijelovima grada, ali da smo ih mi sve snimili što biste radili vi?

Pošaljite nam sliku svoje slobodnoživuće mačke na e mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. i priključite se akciji „Upoznajte svoju / našu mačku!“ portala „Volim Šibenik“.

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik