Datum objave: 06. Kolovoz 2015

FOTO Turisti u Šibeniku mirno spavaju na klupama, po parkovima, u autima i na krmi brodova

Diana Ferić
Diana Ferić

Turisti u Šibeniku mirno spavaju i lijepo sanjaju i na otvorenom prostoru. Šibenik je siguran, ugodan i gostoljubiv grad, a u ove vrele dane na rivi je i po gradskim đardinima pa čak i parkiralištu na mulu Krke ugodno. E sad jesu li ti slatki turistički snovi kompliment Šibeniku ili nisu dalo bi se raspravljati. Jutarnji šetači i oni Šibenčani koji u cik zore idu na posao na ovakve prizore reagiraju različito. Jedni se ljute i negoduju smatrajući da to nije u redu i da gradske službe, komunalni redari pa i policija ne rade svoj posao, drugi sliježu ramenima, a trećima je sve to simpatično pa kažu: „Neka ih kad im je tako lipo u Šibeniku?“, a četvrti sarkastično komentiraju: „Ko ovo more platit? More platit onaj koji nema para.“
Da su ustali još koju uru ranije mogli bi vidjeti mladost koja se tušira pod prskalicama za zalijevanje travnjaka, pijane kupače u Docu pa i neobuzdane ljubavne parove u sjenama stabala pred biskupskim ordinarijatom.
Ovakav Šibenik izgleda nam kao neki sneni Woodstock u jutarnjoj nirvani. Pitanje je, međutim, što učiniti s tim spavačima. Jedna od vrijednih djelatnica „Čistoće“ koje se svega toga nagledaju svaki dan zamolila nas je da predložimo šibenskoj upravi da turiste koji spavaju po rivi i đardinima ne tjera nego da im naplati  "spavarinuu". Nije u redu, kaže, da se za auta plaća, a za spavanje na rivi ne plaća, jer, ako ništa drugo, auti za sobom ne ostavljaju smeće.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik