Datum objave: 14. Srpanj 2015

Uravnotežite duh i tijelo:Šibenik jedini u Hrvatskoj ima Festival joge

Diana Ferić
Diana Ferić

Festival joge novo je događanje u Šibeniku koje se ove godine organizira prvi put i to u sklopu OFF Festivala Jazza & Bluesa koji počinje u petak, 16. srpnja i trajat će do 18 srpnja. Tako će sve vrijeme njegov službeni program pratiti i Offyoga, organizirano vježbanje joge.

 

Šibenski učitelji joge Ida Todosijević i Dražen Škarica došli na ideju da organiziraju takav festival lani, kada su nakon što su odvježbali jogu otišli na Off Jazz festival i opušteni uživali u ugodnoj jazz glazbi. Ove godine su odlučili ponuditi i drugima da spoje ta dva užitka, a program počinje sutra 15. srpnja. početi program Offyoge namijenjen zainteresiranima svih uzrasta.

 

"Cilj organiziranog vježbanja je prenijeti opušteni osjećaj koji dolazi od vježbanja joge svim zainteresiranima i pokazati im kako uravnotežiti tijelo i um. Organizatori OFF Festivala naši su dugogodišnji prijatelji i drago mi je što smo uspjeli realizirati ovu ideju. Na Offyogu dolazi mnogo učitelja s puno iskustva i iskreno sam uzbuđen vidjeti njihove pristupe jogi. Njihova učenja joge su različita pa je posebno zanimljivo sve to vidjeti i osjetiti", kaže Dražeš Škarica.

Program počinje sutra ujutro kada će Ida Todosijević i Dražen Škarica održati uvodni sat u dvorani škole Faust Vrančić i upoznati sve zainteresirane s planiranim vježbama. Jedan od učitelja bit će i Francuz Frederic Cordonnier koji već dugo godina prakticira i uči jogu u Indiji, a atraktivna je i meditativna šetnja spojenu Thai Chio koji vodi Sonja Jukić iz Splita i to na šetnici u kanalu sv. Ante, a završit će vježbanjem u posebnom ambijentu, na tvrđavi sv. Nikole.

 

Više o Festivalu joge možete saznati na Facebook stranici Yoga u duhu Chana, a sutra će na Maloj loži u 22 sata, kao uvod u OFF Festival, svirati grupa Shamballa koja izvodi meditativnu glazbu. 

Tekst i slike: Danijel Ferić i Sara Pauk

 

Iz kategorije: Volim Šibenik