Datum objave: 09. Travanj 2015

VIDEO Glumci serije "Game of thrones" nahvalili Dubrovnik i Split, Šibenik ni spomenuli

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Glumci novog, petog nastavka HBO-ve serije 'Igra prijestolja' svojim su izjavama o tomu kako im je bilo na snimanju u Hrvatskoj potvrdili kao veliki promotori Hrvatske no iako je nova sezona te kultne serije nekoliko dana snimana i u Šibeniku on se u tom kratkom promidžbenom filmu niti ne spominje niti je prikazan u jednom kadru za razliku od Dubrovnika koji dominira te Splita koji isto tako hvale. Spominju i Klis i Trogir, ali ne i Šibenik.

Inače svi su glumci oduševljeni su Hrvatskom i njezinim atraktivnim lokacijama na kojima su snimali a Hrvatsku su nazvali svojim drugim domom.

Home Box Office, vodeća premium televizijska mreža, najavljuje ekskluzivnu premijeru nove, pete sezone kultne HBO-ve serije 'Igra prijestolja', a ona će na HBO-u u Hrvatskoj biti emitirana u isto vrijeme kada i u SAD-u: 13. travnja, u noći između nedjelje i ponedjeljka, u 3 sata po lokalnom vremenu

Najgledanija HBO-va serija svih vremena, ovjenčana brojnim nagradama Emmy, Zlatni globus i Peabody, bit će od jutarnjih sati u ponedjeljak 13. travnja dostupna i preko internetske usluge videa na zahtjev HBO GO, a ponovno prikazivanje na kanalu HBO zakazano je istog dana u udarnom terminu u 20.05.

Ekskluzivna premijera pete sezone Igre prijestolja bit će istovremeno emitirana u 170 zemalja širom svijeta.

Kultna serija i svjetski televizijski fenomen, Igra prijestolja, utemeljena na fantastičnim bestseleru Pjesma leda i vatre Georgea R. R. Martina, epska je priča o izdaji i plemenitosti smještena na kontinent Westeros, na kojem ljeta i zime mogu trajati godinama, a samo je žudnja za moći vječna.

U novoj sezoni u 10 epizoda donosi brojne zanimljive zaplete koji će se razvijati do svoje neizbježne, često krvave završnice. Nakon šokantnih smrti u četvrtoj (Joffrey, Tywin, Oberyn, Shae), peta sezona počinje prazninom na vladajućem vrhu , a protagonisti diljem Westerosa i Essosa žele je što prije ispuniti. U Crnome zamku Jon Snow bori se da pronađe ravnotežu između dužnosti prema Noćnoj straži i zahtjevima tek pridošlog Stannisa Baratheona, koji se proglasio zakonitim kraljem Westerosa. U međuvremenu Cersei se muči zadržati moć u Kraljevu Grudobranu okružena Tyrellovima i unatoč usponu religijske skupine koju predvodi enigmatični Vrhovni Vrabac, dok Jamie kreće na tajnu misiju. Preko Uskog mora Arya traži staroga prijatelja, a bjegunac Tyrion pronalazi novu svrhu. Dok opasnost raste u Meereenu, Daenerys Targaryen otkriva da njezina klimava vladavina nad gradom zahtijeva teške žrtve. U ovoj sezoni bit će prikazane neke od najeksplozivnijih scena dosad, a obećanje da zima dolazi postaje veća prijetnja nego prije, piše tportal.

U sklopu promocije nove sezone glumci su rekli što misle o Hrvatskoj, ljudima, hrani i lokacijama snimanja te zašto im je naša zemlja postala drugi dom 

Video

Iz kategorije: Volim Šibenik