Datum objave: 27. Siječanj 2014

Ples subotom kao razonoda za učenike šibenske gimnazije

nm
nm

Učenici šibenske Gimnazije Antun Vrančić u školu dolaze i subotom, a za razliku od ostalih dana u tjednu, u subotu se u školu dolaze opustiti i zabaviti ali i nešto naučiti- i to plesne korake. Svake subote u 11 sati 30ak gimnazijalaca okuplja se u sportskoj dvorani gdje ih plesači iz šibenskog  plesnog kluba Saslaton Darija Šare i Toni Vrandečić podučavaju plesnim koracima salse, valcera i doscofox-a.

Ples je zainteresirao učenike oba spola, s tim da ipak prevladavaju djevojke pa pripadnici muškog spola tijekom treninga imaju priliku promijeniti više plesnih partnerica, dok su djevojke u tom pogledu malo uskraćene. Ima tu učenika svih razreda, a ovo je posebno dobra prilika za maturante koji se žele iskazati i možda impresionirati nekoga na maturalnom plesu. Učenicima subotnji ples koji prije svega ima društvenu, a ne kompetitivnu vrijednost, dođe kao rasterećenje nakon napornog tjedna.

Instruktorica Darija vrlo je zadovoljna odazivom te napominje kako tu nema netalentiranih jer samim time što su se odlučili na taj korak znači da volje imaju. Nada se kako će ovaj projekt zaživjeti i u drugim srednjim školama u Šibeniku. Naime, Darija nam je otkrila da njezin klub Salsaton u suradnji s Gradom Šibenikom planira organizirati sudjelovanje u plesnoj Maturalnoj paradi u kojoj sudjeluje oko 30 tisuća učenika iz zemalja diljem svijeta te se natječu za ulazak u Guinessovu knjigu rekorda. Svi maturanti plešu u isti dan i isto vrijeme četiri različita plesa u šest minuta, 23. svibnja ove godine.

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik