Datum objave: 04. Veljača 2012

Gradski stožer spašavanja i zaštite traži proglašavanje elementarne nepogode

Diana Ferić
Diana Ferić

Stožer zaštite i spašavanja na području Grada Šibenika, koji kontinuirano radi već drugi dan, traži od župana Šibnsko - kninske županije da proglasi elementarnu nepogodu za područje Grada Šibenika , zaključeno je na sjednici koja je upravo održana pod  predsjedanjem gradonačelnika Grada Šibenika dr. Ante Županovića. Zaključci su sljedeći:

Stožer zaštite i spašavanja na području Grada Šibenika i gradonačelnik Grada Šibenika predlažu županu Šibensko-kninskom proglašenje elementarne nepogode za područje Grada Šibenika.
Ponovo se mole građani da do daljnjega ne izlaze iz svojih domova, osim u slučaju krajnje potrebe, uz napomenu kako u cilju poboljšanja uvjeta na javnim površinama i cestama, te na opskrbi stanovništva rade sve komunalne službe, kao i HEP, vatrogasci i cestarske službe. Pored toga, trgovine s osnovnim namirnicama rade u Gradu Šibeniku, te su opskrbljene robom. Stožer je kontaktirao i INA-u, te na svim benzinskim crpkama u Šibeniku ima dovoljno goriva. 
Posebno se apelira na vozače da ne kreću na put niti da izlaze na prometnice ukoliko nemaju propisnu zimsku opremu. To posebno naglašavamo, jer ralice koje čiste trup ceste nemaju kamo sa snijegom koji pada i kojeg vjetar nanosi na cestu.
Opskrba otoka Kaprija i Žirja izvršena je uredno, a isto se nastoji raditi na poboljšanju uvjeta u prigradskim naseljima
Beskućnici s područja Grada Šibenika zbrinjavaju se kako bi im se omogućio topli smještaj. 

Županijski stožer zaštite i spašavanja pod predsjedanjem župana Gorana Pauka najavio je sastanak za 14 sati.
 

Iz kategorije: Vijesti