Datum objave: 17. Siječanj 2012

Moral: Neda Klarić jedina nije posegnula za saborskom mirovinom

Diana Ferić
Diana Ferić

Zakoniti ali nemoralan postupak korištenja saborski mirovina za kojim su posegnuli gotovo svi saborski zastupnici iz prošlog saziva Hrvatskog sabora, a dio i iz aktaulnog saziva  u žiži je  javnosti ali se ne spominje da je Neda Klarić jedina zastupnica HDZ - a, a i čini se i ostalih stranaka iz prošlog saziva Sabora, koja nije iskoristila to pravo i tako pokazala svoju moralnost i principjelnost. Medijima očito to nije tema, no mi je ističemo kao pozitivan primjer, pogotovu što je riječ o zastupnici iz Šibenika. Neda Klarić, po profesiji diplomirana socijalna radnica, vratila se prošlog ljeta svom poslu postavši ravnatelljicom Cvjetnog doma u Šibeniku i za sada joj nije palo na pamet predaati zahtjev za mirovinu iako joj prijeti opasnost, da ako dođe do zakonskih promjena, ostane bez  saborske mirovine koja je sigurno dvostruko veća od one koju bi imala da nije bila u Saboru. Za razliku od nje njezin stranački kolega, koji i dalje  obnaša zastupničku fukciju Vladimir Šeks izjavljuje da "Nemam što osporavati. Priznajem da sam to napravio.To je moje pravo. Imam 42 i pol godine radnog staža. Te promjene bi ugrozile moj status. To nije neprirodno ni amoralno", ustvrdio je Šeks dodajući kako je to napravio iz mjere predostrožnosti kako ne bi došlo do neke zakonske promjene kojom bi mu mirovina bila smanjena.   
VLADIMIR ŠEKS (HDZ), Ana Lovrin (HDZ), Boro Grubišić (HDZ), Ivanka Roksandić (HDZ), Stjepan Milinković (HDZ), Boro Grubišić (HDSSB) i manjinci Furio Radin i Deneš Šoja zastupnici su Hrvatskog sabora iz ovog saziva koji su predali zahtjev za mirovinom na samo jedan dan, a sve kako bi se dočepali povlaštenih mirovina koje će ukinuti nova vlast. Osim njih, još 39 zastupnika iz prošlog saziva predalo je zahtjev za izdavanje potvrde o trajanju mandata kako bi ostvarili pravo na mirovinu koja u prosjeku iznosi 8900 kuna, a doseže iznos i do 15 tisuća kuna.  
SDSS-ov Milorad Pupovac je, pak, podnio zahtjev za mirovinu, a zatim ga i povukao.  
Predsjednik Hrvatskog sabora Boris Šprem kazao je kako nitko iz Kukuriku koalicije nije zatražio povlaštenu mirovinu. Dodaje kako i sam ima pravo na povlaštenu mirovinu, ali mu, kaže, ne pada na pamet da je ostvari
Ovo su zastupnici koji su zatražili od Sabora potvrde o trajanju mandata, što upućuje da su od Zavoda za mirovinsko osiguranje zatražili umirovljenje: Đurđa Adlešič, Željka Antunović, Mladen Barišić, Luka Bebić, Božo Biškupić, Dragutin Bodakoš, Marin Brkarić, Karmela Caparin, Ivan Čehok, Miljenko Dorić, Josip Friščić, Ivo Grbić, Stanko Grčić, Boro Grubišić, Ivan Hanžek, Andrija Hebrang, Danica Hursa, Ivan Jarnjak, Ana Lovrin, Nevenka Majdenić, Anton Mance, Nevenka Marinović, Krunoslav Markovinović, Marina Matulović Dropulić, Nazif Memedi, Stjepan Milinković, Petar Mlinarić, Živko Nenadić, Božidar Pankretić, Furio Radin, Niko Rebić, Ivanka Roksandić, Jerko Rošin, Ivo Sanader, Petar Selem, Vladimir Šeks, Nevio Šetić, Vesna Škulić, Deneš Šoja, Dubravka Šuica, Šemso Tanković, Marko Turić, Vedran Rožić, Davorko Vidović, Antun Vujić i Dragan Vukić., prenosimo s portala Index.hr.

Iz kategorije: Vijesti