Datum objave: 17. Prosinac 2011

Snijeg pada u unutrašnjosti Hrvatske

Diana Ferić
Diana Ferić

Gusti snijeg počeo je padati na širem području Like. Iako su prognoze najavljivale snijeg tek krajem dana, on je zabijelio lička prostranstva, a padao je i diljem unutrašnjosti no zadržao se najviše u gorskim predjelima dok ga u nizinama ima tek koji centimetar.

Najviše snijega ima na području Čabra, čak 29 centimetara, zatim slijedi Sljeme sa 16 centimetara, Zavižan sa 12 te Begovo Razdolje sa 10 centimetara snijega. U Delnicama je osam centimetara snijega, po 2 centimetra izmjerena su u Bjelovaru, Čakovcu, Karlovcu, Koprivnicu, Ogulinu, Zagrebu, Hrvatskoj Kostajnici, i mnogim drugim gradovima.  Kako se doznaje u "Lika cestama" sva raspoloživa zimska mehanizacija izlazi na ličke ceste koje će uz čišćenje snijega biti posipane sipinom.

Do udaljenijih ličkih sela teže je doći automobilima jer prometnice još nisu očišćene. Na autocesti A1 Zagreb-Split, na ličkom dijelu autoceste, magla smanjuje vidljivost a mokar i klizak kolnik, mjestimice prekriven snijegom upozoravaju vozače na oprez u vožnji.

Kako je najavljeno, tijekom dana na širem području Like očekuju se nove snježne padaline, stoga se vozači upozoravaju na oprez u vožnji i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Iz kategorije: Vijesti