Datum objave: 18. Studeni 2011

Paljenje svijeća za žrtve Vukovara

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Djelatnici Gradske uprave Grada Šibenika i članovi Društva naša djeca večeras će u 18 sati zapaliti svijeće ispred zgrade Gradske uprave i tako odati počast žrtvama Vukovara povodom 20. obljetnice stradavanja Grada heroja. Pozivaju se svi građani da se pridruže akciji „I u mom Gradu Vukovar svijetli“ i u 18 sati zapale svijeće ispred Gradske uprave.
Osim platoa ispred Gradske uprave, svijetlit će i zgrada kazališta i Gradske knjižnice Jurja Šižgorića čiji će djelatnici upaliti svijeće, također u spomen na vukovarsku žrtvu. Svijeće za Vukovar palit će i Vodičani i to od 17 i 30 na Trgu hrvatskih mučenika.
Gradonačelnik Grada Šibenika dr. Ante Županović i zamjenik gradonačelnika Franko Vidović danas će u Vukovaru sudjelovati u programu „Hrabri ljudi-Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.-2011. godine. Program počinje u dvorištu Opće bolnice Vukovar gdje će izaslanstvo Grada zapaliti svijeće, a nastavlja se Kolonom sjećanja, koju će predvoditi pripadnici 204. vukovarske brigade HV-a i ostali branitelji Vukovara, a već tradicionalno će im se pridružiti i Šibenska gradska straža.

Potom će izaslanstvo Grada Šibenika, s ostalim visokim izaslanstvima i gostima Grada Vukovara, položiti vijenac na memorijalnom groblju i pokloniti se žrtvi Vukovara.
 

Iz kategorije: Vijesti