Datum objave: 06. Listopad 2011

Nezaposleni i umirovljenici čekali u redu na otvorenje Supernove

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Austrijski lanac dućana Supernova jutros je, kako je i najavljeno otvorio svoj shopping park u Njivicama. Unatoč krizi i općoj nestašici, ispred ulaznih vrata svakog od sedam dućana stajali su Šibenčani u niskom startu sa spremnim kolicima za kupovinu. Većina umirovljenici i nezaposleni, došli su provjeriti ponudu novih robnih marki i prehrambenih proizvoda u supermarketu Interspar. Organizatori naravno znaju kako privući ljude pa se uz otvorenje pripremao besplatan roštilj i pivo, kupci su slučajnim odabirom dobivali poklon bonove za kupnju, a cijene artikala u dućanima su prikladno snižene.
Gradonačelnik Ante Županović nazočio je svečanom otvaranju, a mišljenja je, da shopping centara u Šibeniku nema previše i da ovaj centar treba gledati kroz aspekt stotine novih radnim mjesta koja su otvorena. „Osim novozaposlenih osoba riješen je i infrastrukturni problem, dobit ćemo novu prometnicu kroz Njivice, što će puno značiti ovdašnjem stanovništvu“, kazao je Županović koji smatra da je ovim otvorenjem ponuda u gradu veća, a lokacija Supernove znači dolazak građana iz Vodica i obližnjih naselja u kupovinu u Šibenik.

Cilj investitora su svakodnevni kupci

Neki su zamjerali to što 8000 metara kvadratnih velik shopping park nema hodnike, kafiće ni sanitarni čvor, no investitori su već ranije objasnili da je upravo ulaz s ceste u svaki od dućana i bio njihov cilj. „Mnogi obožavaju ove moderne formate trgovačkih centara upravo zbog toga što nemaju velike holove, više katova, te svojim praktičnim izgledom, kupcima omogućavaju brz pristup trgovini čija je ponuda predmet njihovih trenutnih potreba.
Stoga, za razliku od mega shopping centara, shopping parkovi imaju mnoštvo kupaca koji ih pohode skoro svaki dan, a ne jednom u nekoliko tjedana. Jednostavno ćete se parkirati baš ispred vaše trgovine, ući ćete u nju i prepustiti se užitku razgledavanja ili možda brze kupnje“, stoji u priopćenju Supernova Group-a.

U novom trgovačkom centru Supernova nalaze se supermarket Interspar, parfumerija Muller, C&A, Robot, Kik, Takko i Deichman.

Iz kategorije: Vijesti