Datum objave: 25. Rujan 2011

Nogometaši Šibenika poraženi, čeka ih borba za opstanak

Diana Ferić
Diana Ferić

Nogometaši Splita pobijedili su na Šubićevcu  Šibenik 2:1 u utakmici 9. kola MaxTV 1. Hrvatske nogometne lige. Šibenčani su igrali dobro, stvarali su šanse, ali nije ih pratila sreća. Poveli su u 43. minuti pogotkom Darija Krište. Šibenčani su napadački krenuli i u drugom poluvremenu no lopta jednostavno nije htjela u gol. U 81. minuti Šibenčani su izborili kazneni udarac i tako dobili priliku osigurati pobjedu, no golman Splićana  Ivan Vuković obranio je pokušaj Dražena Jelića.
Prvi gol za Splićane postigao je u 84. minuti Ante Čapin koji je upravo ušao u igru s klupe, a u prvoj minuti sudačke nadoknade Bojan Golubović pogađa za pobjedu Splićana. Nakon utakmice trener domaćih Goran Tomić ocijenio je da je to bila najbolja utakmica njegove momčadi u ovom prvenstvu ali da  sreća nije bila na njihovoj strani niti kada su pucali s 11 metara. Trener Splita Tonči Bašić pohvalio je također igru Šibenčana te je napomenuo kako mu je drago što su pobjedu Splićana presudile upravo zamjene jer se izmjene igrača u nogometu nekad pokažu dobrima nekada ne.
Nogometašima Šibenika predstoji grčevita borba za opstanak i ligi. Sada se nalaze na 14. mjestu od  šesnaest ekipa, a ispada će ih pet najslabije plasiranih. U sljedećem kolu čeka ih također težak protivnik - Dinamo u Zagrebu.

Iz kategorije: Vijesti