Datum objave: 24. Rujan 2011

Lions klub Šibenik kojeg je utemeljio Vice Vukov proslavio 12. rođendan

Diana Ferić
Diana Ferić

Lions klub Šibenik kojeg su 1999. godine na inicijativu slavnog šibenskog pjevača i humaniste Vice Vukova zajedno s njim utemeljili profesor Ivo Livaković, književnik Ivo Brešan i pravnik Ivo Rude, proslavio je danas 12 obljetnicu svog rada i postojanja. Tijekom tih proteklih 12 godina članovi šibenskog Lions kluba kojim trenutno predsjedava novinar Nikola Urukalo, prikupili su pomoć čija novčana vrijednost prelazi milijun kuna. Osobito je vrijedno zabilježiti da su šibenski članovi tog kluba bili prvi koji su, pristupajući klubu, potpisali donorske kartice i prihvatili posmrtnu obvezu doniranja svojih organa onika kojima su oni neophodni da bi nastavili živjeti.

Među brojnim dobrotvornim akcijama koje je Lions klub Šibenik proveo osobitu pozornost zaslužuju priredbe Pjesmom protiv mina i Klapska pisma dušu liči zahvaljujući kojima je prikupljen novac za razminiranje te pomoć za stradale u katastrofalnom potresu u Japanju. Osim toga spomena su vrijedne manifestacija Noći mladog vina, dobrotvorna regata Jedrima protiv droge te izravna pomoć Domu zdravlja u Drnišu, Komuni sv. Ante Padovanmskog u Nuniću kao i pojedincima kojima je pomoć bila neophodna da bi se spasili od sljepoće i izliječili.
         Lions klub Šibenik i ženski klub Luce, imaju 24 člana te vrijedan podmladak koji je, poput starijih članova, spreman odricati se i raditi za opće dobro odnosno dosljedno provoditi moto Lions kluba koji glasi: Mi služimo!
        Nadahnutim nastupima članove šibenskog Lions kluba na rođendanskoj proslavi u Šibenskom kazalištu, darovali su mladi šibenski pijanist Borna Erceg i klapa Brodarica.   

Iz kategorije: Vijesti