Datum objave: 20. Rujan 2011

Nagrada za životno djelo posthumno Josi Begi

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradsko je vijeće na današnjoj sjednici donijelo odluke o priznanjima Grada Šibenika koje će biti dodijeljene dobitnicima na svečanoj sjednici u povodu Dana Grada 28. rujna.Nagrada za životno djelo posthumno je dodijeljena Josi Begi i to za izniman doprinos u razvoju šibenskog nogometa.
Nagrade Grada Šibenika bit će uručene Damiru Marušiću za osobita postignuća na području glazbenog stvaralaštva i ravnanje sa Šibenskom narodnom glazbom, potom Josipu Roci  za sveukupni doprinos hrvatskoj likovnoj umjetnosti i kulturi, te iznimno vrijednoj donaciji Gradu Šibeniku i Šimi Šupi za izniman doprinos u radu Hrvatskog nogometnog kluba „Šibenik“.
Plakete Grada Šibenika dobili su Ante Granik za dugogodišnji predani rad u novinarstvu, zatim Vinka Karađole za predani rad u izradi maštovitih cvjetnih kreacija kojima je misao vodilja ljubav prema Šibeniku. Plaketu je dobilo i Kulturno-umjetničko društvo „Vrpoljac“ za 50 godina uspješnog rada, kao i Lions klub Šibenik za 10 godina uspješnog humanitarnog rada, te Nevenka Milošević za nesebičan humanitarni i volonterski rad u Društvu multiple skleroze Šibensko-kninske županije, kao i Željko Petreš  za posebne projekte u kulturi i rad s mladima i Radio Ritam d.o.o. Šibenik  za 25 godina uspješnog radio emitiranja Plaketom su nagrađeni i Petar Stošić za osobite zasluge u nogometnoj sportskoj djelatnosti, kao i Udruga „Tajni život“  za uspješnu organizaciju Off Festival Blues & Jazz Šibenik.
Grb Grada Šibenika bit će dodijeljen Gradu Vukovaru za uspješnu i prijateljsku suradnju s Gradom Šibenikom i nje.e. veleposlaniku Kraljevine Norveške u RH Henriku Ofstadu za izniman doprinos u razvoju gospodarske suradnje između norveških gospodarstvenika i Grada Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti