Datum objave: 21. Kolovoz 2011

Stari MIovci rasplesali Šibenčane

Diana Ferić
Diana Ferić

Legendarna šibenska grupa Mi ponovno se okupila u Šibeniku i rasplesala Šibenčane. Ovog puta održali su  koncert pod nazivom 'Tribute to Otis Redding', posvećen prerano preminulom američkom glazbeniku Otisu Reddingu. Bilo je to prvi put nakon 45 godina da su svirali sa starom postavom.
Grupa Mi je osnovana u Šibeniku 1968. godine. nakon odlaska u Zagreb gdje su se njezini članovi školovali dobili su reputaciju  velikom R&B i soul banda, a njihov vokal Neven Mijat svojim je glasom definirao repertoar Miovaca koji je uglavnom činila glazba Raya Charlesa, Jamesa Browna i Otisa Reddina. Njihov  najveći hit do danas ostao "Bam Bam Ba ba Lu Bam" što se pokazalo i na koncertu u Šibeniku

objavljeno prije 10 sati

Glazbena atrakcija večeras u Šibeniku! Legendarna šibenska Grupa MI održat će na Trgu Republike Hrvatske koncert pod nazivom 'Tribute to Otis Redding'.
Koncert je posvećen prerano preminulom američkom glazbeniku Otisu Reddingu,a treba je biti održan još prije četiri godine u Zagrebu, u BP Clubu uz podršku vlasnika tog caffe bara Boška Petrovića, Dražena Vrdoljaka i Darka Glavana, no sudbina je htjela da ga Miovci ipak održe u svom rodnom gradu. Šibeniku. Osim što će održati koncert u čast nikad prežaljenog Otisa Reddinga."Bit će to prvi put nakon toliko godina da ćemo svirati u istoj onoj postavi koja je činila Grupu MI prije točno 45 godina, kazao je jedan od članova grupe MI Siniša Škarica.
Grupa Mi je osnovana u Šibeniku 1968. godine. nakon odlaska u Zagreb gdje su se njezini članovi školovali dobili su reputaciju  velikom R&B i soul banda,a njihov vokal Neven Mijat svojim je glasom definirao repertoar Miovaca koji je uglavnom činila glazba Raya Charlesa, Jamesa Browna i Otisa Reddina, a njihv je najveći hit do danas ostao "Bam Bam Ba ba Lu Bam" autor kojeg je upravo Neven Mijat. Raspali su se 1972. godine, a zajedno  su zasvirali ponovno isto tako u Šibeniku, 2008. godine na Večerima dalmatinske šansone. Večerašnji koncert počinje u 21 sat,a ulaz je slobodan. 

Foto: Ante Baranić

Iz kategorije: Vijesti