Datum objave: 16. Kolovoz 2011

Nijemci kritiziraju Jadranku Kosor zbog pozdrava Haškim optuženicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Pozdrav koji je Jadranka Kosor na proslavi Dana domovinske zahvalnosti u Kninu uputila generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču i dalje izaziva kontroverze. Njemački dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung za Kosoričin potez piše da "nije u skladu s civiliziranim, otvorenim društvom"., prenosi portal Index.hr.

"Prijateljstvo nije pošteđeno obaveze da glasno i nedvosmisleno kažemo što nije u skladu sa civiliziranim, otvorenim društvom. Gospođa Merkel ovih dana putuje u Zagreb gdje bi s gospođom Kosor mogla otvoreno porazgovarati", stoji u komentaru u uglednom njemačkom dnevnom listu, prenosi Deutsche Welle. 

Frankfuter Allgemeine Zeitung konstatira i da u Bruxellesu nitko nije reagirao na takvu izjavu Jadranke Kosor. A trebali su, kako se povijest ne bi ponavljala: "Hrvatska ima jak lobi u Njemačkoj i to je dobro. I Grčka ima jak lobi – i to u EU. U međuvremenu su prijatelji Grčke shvatili da je bilo pogrešno skretati pogled umjesto da pažljivo pogledaju. I u slučaju Rumunjske i Bugarske nije bilo puno drugačije i u ovim slučajevima se pametnijim postalo kasnije. Sve se sada ponavlja sa Hrvatskom"

Iz kategorije: Vijesti