Datum objave: 28. Srpanj 2011

Paravinjina žalba odbijena, svjedočili Drnišani

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Izvanraspravno vijeće Županijskog suda u Šibeniku odbacilo je žalbu na Rješenje o provođenju istražnog postupka u slučaju Paravinja, ocijenivši je neosnovanom. Žalbu je jučer podnio Branko Baica, odvjetnik Dragana Paravinje po službenoj dužnosti koji je ocijenio da se istraga temelji na indicijama umjesto na dokazima. Istražni sudac Igor Ninić danas je ispitao dvojicu svjedoka iz Drniša, među njima i glavnog svjedoka, Franu Bilića koji je 7. lipnja u 10 sati vidio Antoniju Bilić kako stopira i ulazi u kamion. Frane Bilić se u zgradi suda zadržao nešto više od pola sata, nakon čega je žurno izišao i u prolazu dobacio novinarima da ne želi davati nikakve izjave. Sudac Ninić telefonski nam je poručio da su oba svjedoka potvrdila da je Antonija ušla u teretno vozilo na Čikolskom mostu. O tijeku ispitivanja nije htio govoriti, potvrdio je da su svjedoci odgovarali na pitanja o Antonijinom položaju, ponašanju i ostalim detaljima koji bi mogli pomoći u istrazi. Drugi svjedok također je Drnišanin koji se kobnog jutra nalazio u blizini mosta.
Istražni postupak nastavlja se 9. i 10. kolovoza kada će se ispitati Paravinjini kolege vozači i poslodavci. U međuvremenu će se obaviti ispitivanja ostalih svjedoka u drugim gradovima za koje je sud u Šibeniku poslao zamolnice za saslušanje. Ninić je obavijestio kako će se u Splitu saslušati 24-godišnjakinja koju je Paravinja pokušao silovati u srpnju 2010.godine.
Odvjetnik Branko Baica potvrdio nam je da je žalba koju je uložio u vezi s provođenjem istrage odbijena. Potvrdio je da do daljnjeg neće podnositi zahtjeve prema Sudu zbog nedostatka novih detalja u istrazi. Nakon obraćanja novinarima Baica se uputio u pritvor u posjet Draganu Paravinji.

Iz kategorije: Vijesti