Datum objave: 25. Srpanj 2011

Ljeto na snijegu: Šibenski planinari otputovali u snježne Dolomite

Diana Ferić
Diana Ferić

Trideset šibenskih planinara, članova HPD Kamenar i HPK Sv. Mihovil otputovalo je jutros u Italiju na šestodnevni pohod na vrhove Dolomita. Kako smo doznali Dijane Tudorić, vođe puta i organizatorice planinarskog pohoda na planinske vrhunce južnih talijanskih Alpa, Šibenčani će se uspeti na znamenite dolomitske Tre cime, zatim na vrh Boe visok 3152 metra, na 3309 metara visoku Punta Rocca te na 3343 metra visoki vrh Penia. Rocca i Penia dobro su poznati šibenskim ljubiteljima skijanja. To su naime vrhovi planinskog masiva Marmolade u čijem podnožju je Alta Badia - popularni kompleks skijališta.
Zanimljivo je da šibenski planinari, iako je sredina ljeta, sa sobom nose kompletnu zimsku opremu. Prema vremenskoj prognozi cijelo vrijeme boravka na Dolomitima pratit će ih snježne padavine. Osim toga grupu najiskusnijih planinara koja će se uspinjati na Roccu i Peniu pot do vrha vodi preko tamošnjih glečera.
Planinarski pohod na vrhove Dolomita u kojemu sudjeluje 20 članova HPD Kamenar i 10 članova HPK S. Mihovil, organizirao je u sklopu svojih redovnih aktivnosti i programa rada Planinarski savez Šibensko – kninske županije.   

Iz kategorije: Vijesti